Han Duo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Han Duo
Han Duo - Elias Eliot og Jacob Ege Hinchely.jpg
Eliot (venstre) og Hinchely
Information
Genre Podcast
Spilletid 60–120 min.
Sprog Dansk
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 184
Produktion
Produktionsår 2014–nu
Produktionsland Danmark
Produktionsleder
Udsendt
Oprindelig kanal iTunes
Først sendt 30. april 2014
Musik
Komponist bag
kendingsmelodi
Kevin MacLeod
Links
Officiel hjemmeside
Dansk hjemmeside

Han Duo er en dansk podcast omhandlende film, spil og tv-serier med værterne Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot.

Han Duo udgiver en episode hveranden uge. Her anmelder de tre titler; enten et spil, en film eller en TV-serie, laver en top-3 over et givent emne, og gennemgår ugens nyheder fra filmenes, spillenes og tv-seriernes verden.

Han Duo udgav deres første episode den 30. april 2014, her blev filmen Cheap Thrills og tv-serien Silicon Valley anmeldt, og Jacob og Elias interviewede Cheap Thrills-instruktøren E. L. Katz.

Han Duo har en YouTube-kanal, hvor de blandet andet livestreamer forskellige horrorspil og udgiver en videoblog kaldet Ending Mansplained, der er en parodi på YouTube-videoer, der forklarer slutningen i diverse film.[kilde mangler]

Han Duo står også bag de to spin-off podcasts 'Sværd og Trolddom', samt 'Han Duo Rollespiller', hvor de gennemspiller forskellige rollespils scenarier, og systemer.

De er desuden forfattere til bogen 'I Koboldens Skygge', en spilbog hvor man selv vælger handligen.

Episoder[redigér | rediger kildetekst]

Han Duo har flere forskelige episode-formater. En almindelig episode varer cirka 2 timer. En minisode varer 30-50 minutter om en enkel film. En retro-episode er et langt format, hvor en spilserie eller filmserie bliver gennemgået fra ende til anden på nogle timer, som regel med et interview med en eller flere, der har været med til at lave filmen eller spillet. De har også specialepisoder, hvor de for eksempel afspiller gamle lydbånd, snakker om et givent emne, eller dykker ned i historien bag en film. Længden på disse episoder varierer. Udover det har de også "Han Duo møder", hvor de interviewer personer fra filmenes, spillenes og tv-seriernes verden. Disse episoder varer cirka 1 time og 20 minutter.

Minisode[redigér | rediger kildetekst]

Han Duos første rigtige minisode blev udgivet den 4. maj 2015 og handlede om filmen The Guest.

En minisode er en kort Han Duo episode, hvor kun en film bliver anmeldt. En minisode varer omkring halvt så lang tid som en normal Han Duo episode.

I Han Duo minisoder er disse film blevet anmeldt:

1. Film Længde Udgivelsesdato
2. The Guest 39 minutter 4. maj 2015
3. Mad Max: Fury Road 43 minutter 14. maj 2015
4. Terminator: Genisys 56 minutter 3. juli 2015
5. Warcraft: The Beginning 53 minutter 27. maj 2016
6. Ghostbusters 49 minutter 5. august 2016
7. Life 40 minutter 31. marts 2017
8. Stranger Things (sæson 2) 1 time og 17 minutter 26. november 2017
9. Cloverfield Paradox 46 minutter 14. februar 2018
10. The Terror (sæson 1) 55 minutter 1. juni 2018
11. Ant Man and The Wasp 47 minutter 13. juli 2018
12. Alita: Battle Angel 1 time og 17 minutter 22. februar 2019
13. Pet Sematary 1 time og 8 minutter 12. april 2019

Retro[redigér | rediger kildetekst]

En Han Duo-retro er et langt format, hvor en spilserie eller filmserie bliver gennemgået fra ende til anden på nogle timer, som regel med et interview med en eller flere, der har været med til at lave filmen eller spillet. Den første Han Duo-retro episode blev udgivet den 8. maj 2015 og handlede om Tilbage til fremtiden-trilogien. Den var 2 timer og 26 minutter lang.

Disse titler er blevet behandlet i Han Duo Retro episoder:

Emne Interview med: Længde
1. Tilbage til fremtiden-trilogien Bob Gale (manuskriptforfatter) 2 timer og 26 minutter
2. Uncharted-spilserien Amy Hennig (manuskriptforfatter) og

Nolan North (skuespiller)

3 timer og 1 minut
3. Star Wars: The original trilogy Jakob Stegelmann (Star Wars fan) og Gary Kurtz (producer) 4 timer og 17 minutter
4. Ghostbusters 1 & 2 samt Ghostbusters spillet Ray Parker Jr. (musiker) og Ivan Reitman (instruktør) 3 timer og 39 minutter
5. Commando Mark L. Lester (filmens instruktør) 2 timer
6. The Last of Us (spil) 4 timer og 15 minutter
7. Casper & Mandrilaftalen Lasse Rimmer og Lars Hjortshøj 2 timer og 47 minutter

Redo[redigér | rediger kildetekst]

Den 11. august 2017 introducerede Han Duo et nyt format, i form af "Han Duo: Redo". Her tager de to ældre film med et dårligt ry op, og vurderer om kritikken er uberettiget eller helt på sin plads. I den første "Redo"-episode blev The League of Extraordinary Gentlemen og Howard the Duck vendt. Episoden blev fulgt op ugen efter, med et interview med The League of Extraordinary Gentlemens danske fotograf, Dan Laustsen.

Titler taget op i Han Duo Redo:

Film Længde Dato
1. The League of Extraordinary Gentlemen og Howard the Duck 1 time og 57 minutter 11. august 2017
2. The Last Action Hero 1 time og 42 minutter 24. august 2018

Detour[redigér | rediger kildetekst]

Den 21. november 2018 udgav Han Duo en episode i det nye reportageformat Detour. I episoden er de på besøg hos det danske spilstudie IO Interactive.[kilde mangler]

Star Wars-lydbånd[redigér | rediger kildetekst]

Han Duo gik i starten af 2017 viralt med en lydbåndsversion af filmen Star Wars: The Force Awakens. Lydbåndet med den danske titel Stjernekrigen: Kraften Vækkes var inspireret af de gamle lydbånd fra 1980'erne. Lydbåndet havde flere danske skuespillere og andre kendte på rollelisten, herunder Jakob Stegelmann (fortæller), Pilou Asbæk, Nicolas Bro, Ena Spottag, Vicki Berlin, Anders Lund Madsen og Ulf Pilgaard. Manuskriptet var skrevet af Jacob Ege Hinchely og Elias Eliot og baseret på filmens manuskript, der er skrevet af J.J. Abrams, Lawrence Kasdan og Michael Arndt. I forbindelse med udgivelsen af lydbåndsversionen var to af de medvirkende i AftenshowetDR1.[kilde mangler]

Han Duo Liveshows og værtsjobs[redigér | rediger kildetekst]

Siden 2016 har Han Duo lavet liveudgaver af podcasten ved diverse liveshows på Bremen Teater i København og Musikhuset i Aarhus. Ved disse shows har de interviewet bl.a. skuespiller Pilou Asbæk, Lars Mikkelsen og fotograf Dan Lauststen.

Han Duo har også fungeret som værter på andre live events, og har således i 2018 og 2019 og 2022 været værter ved Aalborg Symfoniorkesters 'Video Games in Symphony' koncerter, og i 2019, 20 og 21 var de værter på 'Spilprisen'. Den danske spilbranches prisuddeling.

I 2019 og 2020 har de optrådt med quizopvarmninger til koncerterne 'Star Wars: A New Hope in Concert' og 'Agents Are Forever' i DRs koncerthus. Til sidstnævnte var de endvidere værter ved den livetransmitterede koncert på P2.

I 2022 er de værter ved DR Symfoniorkesters 'Duellen' koncert i DRs Koncerthus.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.