Hanne Bender

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Hanne Bender (født 6. september 1959) er en dansk advokat.

Hanne Bender blev cand. jur. fra Københavns Universitet 1983, advokat med møderet for landsretten i 1987 og forsvarede i 1998 på en ph.d.-afhandling om it-ret.

Hanne Bender er en af pionererne inden for dansk it-ret, bl.a. som lektorAarhus Universitet, hvor hun fra 1987 var med til at starte it-retsstudiet og 1998 erhvervede en hun ph.d. grad for afhandlingen "EDB-rettigheder".

I 1997 startede hun sit advokatfirma, Bender.dk, med spidskompetence inden for it-retten. Firmaet fusionerede i 2005 og skiftede navn til Bender von Haller Dragsted, hvor hun var medejer frem til 2011. Samme år startede hun det nye firma Bender, også det med specielle i it-juridisk rådgivning.

Hanne Bender har arbejdet med nogle af Danmarks store virksomheder og organisationer[hvilke?]. samt hos det offentlige og i kommunerne i Danmark, Grønland og Færøerne. Hun har skrevet flere artikler og bøger. Hun har også foredragsholder og haft betydelige tillidshverv[hvilke?]. Hun har været voldgiftsdommer i flere IT-retssager.

Bibliografi[redigér | redigér wikikode]

  • "Hvad må jeg? - Ophavsret i teknologistøttet uddannelse", Center for Teknologistøttet Uddannelse, 1997, 2002
  • "Edb-rettigheder", Jurist- og Økonomiforbundets Forlag, København, 1998

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Hanne Bender kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi