Hans Trojel (apoteker)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Hans Trojel. (Se også artikler, som begynder med Hans Trojel)
Hans Trojel
Født 8. juni 1862 Rediger på Wikidata
Død 23. marts 1935 (72 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Forretningsperson Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Hans Jørgen Vilhelm Trojel (født 8. juni 1862 i Helligsø ved Thisted, død 23. marts 1935 i København) var en dansk apoteker og grundlægger.

Han grundlagde i 1924 Toms sammen med kollegaen apotekeren V.H. Meyer. Firmaet hed i starten Tom – Trojel Og Meyer (s'et blev tilføjet af hensyn til placeringen i slikautomater, hvor man ikke var glade for at have 'Tom' stående).

Firmaet bliver grundlagt på Vesterbrogade, men allerede året efter flyttede firmaet til et nyt fabriksanlæg på Prags Boulevard 47-49.

I starten fungere firmaet som grossist med salg af andre fabrikkers produkter, men fra 1925 startede de deres egen produktion.

Sortimentet er mest bolsjer, karameller og tyggegummi.

Toms havde svært ved at blive anerkendt, så man måtte tage til takke med små ordre fra bager og ismejerier. For at klare sig sætter de slikautomatter op hvor man kan trække slik til 10 eller 25 øre.

Han er begravet på Frederiksberg Ældre Kirkegård.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne biografi om en erhvervsleder er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi