Harry Jensen (komponist)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne side eller dele heraf lader til at være uretmæssigt kopieret fra Danskefilm.dk
Alt indhold der indsættes på Wikipedia skal være i overensstemmelse med Wikipedias politik om ophavsret, og må som sådan kun kopieres fra kilder med en fri licens, og kun med tilstrækkelig kildeangivelse (hvis du har tilladelse til at bruge materialet, så send tilladelsen til info-da@wikimedia.org). Hvis ikke licensforholdene for denne side bliver afklaret inden for kort tid vil siden blive slettet for at beskytte Wikipedia mod eventuel retsforfølgelse.
Se evt. denne sides diskussionsside.
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Harry Ulrik Glit-Jensen, kendt under artistnavnet Bror Kalle, (født 9. september 1911 i København, død 24. december 1980, ) var en dansk komponist, pianist og kapelmester, specielt indenfor populærmusik.

Allerede omkring 1940 skrev den unge ukendte Harry Jensen melodien "Jeg vil bygge en verden". I 1950 dannede han ensemblet Bror Kalles kapel, som blev kendt for sin gammeldags dansemusik i radioen, i forsamlingshuse og på grammofonplader. Under 2. verdenskrig spillede Bror Kalles Kapel en del i Sverige, og indspillede flere plader.

Harry Jensen skrev blandt andet musik under pseudonymerne "Sven Ulrik", "Gøsta Berg" og "Klaus Bier" og vandt det danske Melodi Grand Prix i 1958 med "Jeg rev et blad ud af min dagbog" som Rachel Rastenni sang.

Men det er mest for melodierne til "Jeg vil bygge en verden", "Nu skinner solen igen på vor lille jord" og "Skæve Thorvald", at han stadig huskes.

Harry Jensen var også forlagsdirektør for musikforlaget Dacapo og Multitone, og deltog desuden i fagligt arbejde. Han var aktiv indtil det sidste, og arbejdede stadig som forlagskonsulent for Sonet, mens han i foråret 1980 havde trukket sig tilbage som direktør for Multitone Musikforlaget.

Jensen udgav godt 50 LP-plader og mellem 200 og 300 singelplader. Samtidig havde hans orkester opnået et repertoire på omkring 2000 numre.

Harry Jensen var søn af urmager og inkassator Carl Julius Jensen og hustru Caroline Amalie Bast. Han var først gift med Milly Florence Kildentoft, men ægteskabet opløstes 1940. Den 6 december 1941 giftede han sig i Sankt Stefans Kirke med Gerda Søeborg, født 24 februar 1911. Han er begravet på Søndermark KirkegårdFrederiksberg.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]