Harry Stafford

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Harry Stafford
Personlig information
Fulde navn Harry Stafford
Født 1869
Nantwich, England
Død 1940
MontrealRediger på Wikidata
Højde 175 cm
Position Forsvar
Seniorkarriere*
År Hold Kampe (Mål)
Southport Central
1890–1896 Crewe Alexandra 88 (3)
1896–1903 Newton Heath 183 (0)
1903–? Crewe Alexandra
Total 271 (3)
* Seniorklubkampe og -mål tælles kun for den hjemlige liga.

† Kampe (mål).

Harry Stafford (født 1869 i Crewe, Cheshire, England - 1940) var en engelsk fodboldspiller. Stafford spillede i Newton Heath, der siden blev til Manchester United, hvor Stafford opnåede 200 kampe. Stafford var den første anfører for Manchester United.

Harry Stafford kom til Newton Heath fra Crewe Alexandra F.C. i 1896. Ifølge legenden løb Staffords hund over til den velhavende brygger John Henry Davies medens Stafford var anfører i Newton Heath. Davies kunne lide hunden og begyndte at snakke med Stafford. Stafford fortalte Davies om klubben han spillede for og om klubbens økonomiske problemer. Davies besluttede sig til at købe holdet og betale gælden ud.

Stafford blev anfører for Newton Heath i 1896 og var stadig anfører for klubben, da denne blev til Manchester United i 1902. Stafford trak sig tilbage som spiller i 1903, og blev derefter hotelejer i Wrexham, Denbighshire, Wales og senere i Canada.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svgDer mangler kildehenvisninger i teksten
Denne artikel har en liste med kilder, en litteraturliste eller eksterne henvisninger, men dens kilder er uklare, fordi kildehenvisninger ikke er indsat i teksten. Du kan hjælpe ved at indføre præcise kildehenvisninger på passende steder.
Text document with red question mark.svg
FodboldStub
Denne biografi om en engelsk fodboldspiller er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi