Warcraft

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Warcraft-universet er et fiktivt univers, hvori Warcraft-computerspillene foregår. Det er i høj grad inspireret af Warhammer-universet og til en vis grad Dungeons & Dragons-multiverset.

Spil sat i Warcraft-universet[redigér | redigér wikikode]

Warcraft: Orcs & Humans[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: WarCraft: Orcs & Humans.

Warcraft er et strategispil. Man spiller enten som menneske eller ork. Opgaven, man skal fuldføre som spiller, er at opbygge en base og en hær. Basen skal være så defensiv, at den kan modstå eventuelle angreb fra fjenden, mens man med sin egen hær skal forsøge at trænge ind i fjendens base og destruere den. I nogle missioner er der også en helt, som man skal beskytte.

Info om Warcraft[redigér | redigér wikikode]

Warcraft er lavet af Blizzard Entertainment. Blizzard prøvede at købe Warhammer-universet, men da der blev takket nej, lavede Blizzard et andet spil som læner sig utroligt meget op af Warhammer-universet.

Warcraft II: Tides of Darkness[redigér | redigér wikikode]

WarCraft II har udvidelsespakker: Warcraft II: Beyond the Dark Portal og Warcraft II: Battle.net Edition.

Warcraft III: Reign of Chaos[redigér | redigér wikikode]

Warcraft III: Reign of Chaos er et episk strategispil, hvor man følger en hel ny generation af helte i kampen mod de nådesløse dæmoner fra "The Burning Legion" Med udvidelsespakken Warcraft III: The Frozen Throne. Spillet er lavet af Blizzard Entertainment.

World of Warcraft[redigér | redigér wikikode]

Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: World of Warcraft.

Med udvidelsespakken World of Warcraft: The Burning Crusade. World of Warcraft (eller WoW) er et online multiplayerrollespil (MMORPG).

I World of Warcraft har krigen mellem Alliance og Horde udviklet sig sådan, at selve dens årsag er blevet glemt, og kampene fortsætter i stedet som et kriterie for at kunne overleve. I World of Warcraft har spilleren mulighed for at spille figurer af 10 forskellige racer, delt mellem de to fraktioner, Alliance og Horde.

Spillet er det mest populære MMORPG og det henvender sig til de fleste aldersgrupper, kvinder som mænd, drenge og piger. Spillet går i korte træk ud på at træne sin karakter op til stadie 60 (eller 70 i The Burning Crusade eller 85 cataclysm) som er det højeste. Der vil nogle så mene at det er slut, men det åbner op for et helt nyt spil, for her kan man starte på de såkaldte "raids" som er en større samling af mennesker som begiver sig ud i kamp mod drager og andre fabler og lignende. Der er også et alternativ til "Raids" som er PvP, som er en forkortelse af Player vs Player. Her kan man enten spille i de såkaldte battlegrounds hvor man spiller mellem 10 og 40 personer på hvert hold, som forsøger at vinde ved f.eks. at "capture the flag" eller overtage baser. Ud over battlegrounds er der også arena hvor man spiller enten 2 mod 2, 3 mod 3, eller 5 mod 5, hvor målet så simpelt er at dræbe det andet hold.

Dette er spillets helt store styrke, da mulighederne for at udvikle sin spilkarakter og sit sociale netværk næsten er grænseløse. Dette kan også være med til at gøre spillet meget vanedannende for nogle. Den 25. september udkom den fjerde udvidelse i spillet, Mist of Pandaria, kaldet MoP. Her kan man træne sin karakter op til level 90.

Warcraft: The role-playing game[redigér | redigér wikikode]

Et pen-og-papir rollespil i Warcraft-universet med det populære Dungeons & Dragons D20-system.

Warcraft board game[redigér | redigér wikikode]

Et brætspil i Warcraft-universet.

Warcraft film[redigér | redigér wikikode]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Warcraft (film).

Den 1. oktober 2013 annoncerede Blizzard, at den nye film ville have premiere den 18. december, 2015.[1] Men blev senere rykket til 11. marts 2016, for ikke at komme i konflikt med udgivelsen af Star Wars: The Force Awakens.[2] I april 2015 blev premieren yderligere rykket sammen med nogle andre film og er derfor sat til 10. juni 2016.[3]

Verdener i Warcraftuniverset[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "World of Warcraft" (1. oktober, 2013). Blizzard. 
  2. ^ Vejvoda, Jim (27. november 2013). Warcraft Movie Rescheduled to Avoid Star Wars: Episode VII. IGN. Hentet 25. februar 2015. 
  3. ^ Stedman, Alex (23. april 2015). ‘Pacific Rim 2′ Pushed Back to Summer 2017. Variety. Hentet 30. april 2015. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Se citater fra
Warcraft
i engelsk Wikiquote.