Blizzard Entertainment

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Blizzard Entertainment
Blizzard Entertainment Logo.svg
BlizzardIrvine.jpg
Grundlæggelse 1991
Hovedsæde(r) USA Irvine, CA, U.S.[1]
Nøgleperson(er) Michael Morhaime
Frank Pearce
Rob Pardo
Chris Metzen
Shahram Dabiri
Jeffrey Kaplan
Branche(r) Computerspil
Produkt(er) Computerspil
Medarbejdere 4.700 (2012) [2]
Moderselskab Activision Blizzard
Hjemmeside(r) http://www.blizzard.com

Blizzard Entertainment er en amerikansk computerspiludvikler.

Historie[redigér | redigér wikikode]

Blizzard Entertainment Inc. er en amerikansk spiludvikler og producent som blev grundlagt i 8. februar 1991 under navnet Silicon & Synapse af tre kandidater fra UCLA Michael Morhaime, Allen Adham og Frank Pearce. Baseret i Irvine, Californien, selskabet oprindeligt primært koncentreret sig om oprettelse af spil-porte til andre filmselskaber, før de begynder at udvikle deres egen software i 1993 med udviklingen af spil som Rock N' Roll Racing og The Lost Vikings. I 1994 blev virksomheden til Blizzard Entertainment Inc, før de har erhvervet fra en distributør Davidson & Associates. Kort tid derefter, Blizzard afsendt deres gennembrud hit Warcraft: Orcs and Humans. Blizzard gik på at skabe flere succesfulde pc-spil, herunder Warcraft, Starcraft og Diablo-serien, og MMORPG World of Warcraft. Den 9. juli 2008, officielt Activision fusionerede med Vivendi Games, der kulminerede i forbindelse med integration af Blizzard mærke i titlen af de resulterende holdingselskabet, men Blizzard Entertainment er fortsat en særskilt enhed med selvstændig ledelse. Blizzard Entertainment tilbyder begivenheder mødes spillere og at annoncere spil: BlizzCon i Californien, USA, og Blizzard Worldwide Invitational i andre lande.

Produktserier[redigér | redigér wikikode]

Warcraft[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Warcraft

I 1994 udkommer "WarCraft – Orcs and Humans". Warcraft er et RTS-strategispil, der udformer sig i en middelalderlig verden, hvor mennesker kæmper mod orker. Nogle år senere udkommer efterfølgeren "Warcraft II: Tides of Darkness" og i 2001 udkommer den længe ventet efterfølger "Warcraft III: Reign of Chaos". Sidstnævnte titel har været en enorm success for Blizzard. Desuden er der også udgivet udvidelsespakker til WarCraft 2 og 3, f.eks. The Frozen Throne.

World of Warcraft[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: World of Warcraft

I 2004 blev Blizzard omsider færdige med det længe ventede World of Warcraft, der er et MMORPG-spil, der spilles af flere millioner spillere på verdensplan. World of Warcraft har markeret en milesten i udviklingen af MMORPG'er, og er langt det største på både det amerikanske og europæiske marked.

Til spillet er også udgivet 4 udvidelser; den første som hedder The Burning Crusade, Wrath Of The Lich King, Cataclysm, det Mists Of Pandaria og Warlords of draenor som er det nyeste.

Endnu en udvidelse blev udgivet d. 7 december 2010, ved navn Cataclysm. Det forventedes at blive den største udvidelse indtil nu. Dette kan allerede ses på de kæmpemæssige køer der danner sig for at logge på de store servere, som fx Frostmane EU, hvor spillerne måtte finde sig i køer med helt op til 4.000 spillere. Nogle af disse køer gjorde at man måtte vente helt op til 5 timer fra man loggede på World of Warcraft, til at man rent faktisk kunne komme ind og spille.[Kilde mangler] Udvidelsen Cataclysm har vist sig at være det mest solgte spil nogensinde (3,3 millioner kopier blev solgt inden for de første 24 timer efter spillet blev udgivet).

Diablo[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: Diablo

Diablo og efterfølgeren Diablo II med tilhørende udvidelsespakke, Lord of Destruction, er et rollespilslignende hack'n'slash, der foregår i en middelalderlig tid. Grundprincippet i begge spil er enkle: Man skal kæmpe sig vej gennem dæmoner, monstre og uhyrer.

I spillet vælger man en karakter, som man vil spille. I Diablo er der tre karakterer at vælge mellem og i Diablo II er der 5 karakterer at vælge mellem (7 hvis man har udvidelsespakken). Gennem spillet bliver ens karakter bedre, og kan lære forskellige "spells" og "abilities". Man kan også udstyre sin karakter med mange forskellige våben, rustninger, og andre ting.

Diablo III udgives 15. maj 2012

StarCraft[redigér | redigér wikikode]

Uddybende Uddybende artikel: StarCraft

StarCraft udkom i 1998 og har samme koncept som Warcraft. Det udspiller sig bare i fremtiden, i stedet for i Titanernes verden som Warcraft udspiller sig i. I StarCraft spiller man enten den menneskelige race Terran, de højteknologiske Protoss eller de frygtindgydende aliens Zerg. StarCraft høstede international succes og huskes af stort set alle computerkendere, selv den dag i dag.

Blizzard har 27. Juli 2010 udsendt nummer to i rækken, som hedder Starcraft II: Wings of Liberty. Der vil senere komme 2 udvidelsepakker, som kommer til at hedde "Heart of The Swarm" og "Legacy of the Void". Udgivelsdatoerne er endnu ikke offentliggjort.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Company Profile. Blizzard Entertainment. Hentet 2007-08-21. 
  2. ^ Gamasutra Staff (February 9, 2012). DICE 2012: Blizzard's Pearce on World Of Warcraft's launch hangover. Gamasutra. Hentet January 23, 2013. 
Commons-logo.svg
Wikimedia Commons har medier relateret til: