Henry Mintzberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Henry Mintzberg (født 2. september 1939) er en kendt canadisk professor og forfatter inden for ledelse og organisation. Han har været ansat på McGill University i Montreal, Quebec siden 1968 efter at have fået sin MBA og Ph.d. fra MIT Sloan School of ManagementMassachusetts Institute of Technology (MIT).

Mintzberg har skrevet mere end 150 artikler og 15 bøger i sit navn, især om emnet organisationsteori. Han er kendt for at kritisere den måde som uddannelsesinstitutioner uddanner ledere på i dag, som det f.eks. foregår på amerikanske Harvard og danske Copenhagen Business School, hvor man forsøger at gøre ledelse til en videnskab og basere det på tal alene. Hans forslag er, at ledere skal uddannes på praktisk vis og ikke så teoretisk.

Henry Mintzberg har publiceret bogen Managers Not MBAs (Mintzberg 2004) som beskriver de problemer han mener der er i dagens lederuddannelser, henvendt til folk uden erhvervserfaring. Ret kontroversielt, påstår han, at traditionelle ledelsesuddannelser er for optagede af tal og forsøg på at gøre ledelse til en videnskab. Mintzberg advokerer for mere fokus på efteruddannelsesprogrammer for ledere, der rent faktisk praktiserer ledelse. Programmerne bygger på action learning og erfaringer fra deltagernes egne udfordringer og oplevelser. [1] [2]

Programmer[redigér | redigér wikikode]

Mintzberg driver to programmer, som er designet til hans alternative tilgang til ledelse og strategisk planlægning:

Sammen med Phil LeNir ejer han CoachingOurselves, en privat virksomhed som benytter hans tilgange og principper for ledelsesudvikling direkte ind på arbejdspladsen hos den enkelte leder.

Han er gift med Sasha Sadilova og har to børn, Susie og Lisa.

Værker[redigér | redigér wikikode]

  • 1973 – The Nature of Managerial Work
  • 1979 – The Structuring of Organizations: A Synthesis of the Research
  • 1983 – Power In and Around Organizations
  • 1983 – Structure in 5's: Designing Effective Organizations

1985: Mintzberg, Henry and Waters, James A., Of strategies, deliberate and emergent.

Noter[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Forfatter Stub
Denne forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi