IT-Branchen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
IT-Branchen
IT-Branchens skib, Folkemødet 2016.jpg
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
CVR-nummer 12391641 Rediger på Wikidata
OpenCorporates dk/12391641 Rediger på Wikidata

IT-Branchen (ITB) er en dansk interesseorganisation for virksomheder inden for informationsteknologi, Internet, nye digitale medier, telekommunikation, elektronik og dokumentløsninger. Det er den største interesseorganisation indenfor dette arbejdsområde i Danmark[kilde mangler].

IT-Branchen har samarbejdsaftaler med it-forummer på Fyn, i Midtjylland, Trekantområdet, Nordjylland og Sønderjylland.

IT-Branchen startede som et samarbejde mellem en række foreninger med interesser for importører af kontormaskiner og -udstyr. I starten af 1990'erne blev samarbejdet udvidet til at også at omfatte importører og producenter af software og edb-udstyr under navnet IT-Brancheforeningen.

Efter 2000 er virksomheder, som leverer infrastruktur og indhold til Internet og mobile net også en del af IT-Branchens fokusområde. I 2006 skiftede foreningen navn til IT-Branchen.

Under IT-Branchen er en række branchegrupper, der dækker enkelte områder.

IT-Branchen uddeler hvert år IT-prisen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Forening eller organisationStub
Denne artikel om en forening eller organisation er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.