Idrætshøjskolen i Sønderborg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Idrætshøjskolen i Sønderborg
Skolen i 2022
Generelle informationer
Type Folkehøjskole
Sted Danmark Sønderborg, Danmark
Grundlagt 1952; 72 år siden (1952)
Eksterne henvisninger
www.ihs.dk
CVR-nummer 35902619 Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Idrætshøjskolen Sønderborg (IHS) er en dansk idrætshøjskole beliggende i Sønderborg, tæt ved vandet, skoven og byens centrum. Skolen tilbyder et bredt udvalg af idrætsgrene og fag, som studerende kan vælge imellem for at sammensætte deres eget skema. Grundlagt i 1952 har skolen udviklet sig til et idrætsmekka med faciliteter og udstyr til stort set alle idrætsgrene.

Uddannelse og Fællesskab[redigér | rediger kildetekst]

Idrætshøjskolen Sønderborg fokuserer på personlig udvikling, oplevelser, fordybelse, udfordringer og fællesskab. Med mere end 25 forskellige idrætsgrene og 40 forskellige fag tilbyder skolen et dynamisk læringsmiljø for studerende på alle niveauer og med forskellige interesser. Fra padel og styrketræning til beachvolley og kitesurfing, tilbyder skolen en legende og eksperimenterende tilgang til undervisningen, ledet af erfarne og engagerede undervisere.

Beliggenhed og Faciliteter[redigér | rediger kildetekst]

Beliggende ved havet og med adgang til en skovpark i baghaven, tilbyder Idrætshøjskolen optimale betingelser for udendørs aktiviteter og vandsport. Med faciliteter såsom otte beachvolleybaner, fodboldbaner, MTB-track og en highropebane, samt en svømmehal designet til læring og undervisning, giver skolen studerende mulighed for at udforske deres idrætslige passioner og udvikle deres færdigheder.

Historie og Betydning[redigér | rediger kildetekst]

Idrætshøjskolen Sønderborg blev grundlagt den 15. maj 1952 og er en af de mest markante idrætshøjskoler i Danmark. Skolen er en del af både grænselandets historie og en periode af Danmarkshistorien og blev etableret som et mindesmærke for Kong Christian d. X's betydning for danskheden i Sønderjylland. Med sin arkitektonisk flotte bygninger tegnet af C. F. Møllers tegnestue og dens unikke svømmehal, har skolen en særlig plads i dansk uddannelseshistorie.

Idrætshøjskolen Sønderborg har igennem årene været et centrum for dannelse, uddannelse og fællesskab i Sønderborg og tiltrukket studerende fra hele landet og endda internationale elever. Skolens betydning strækker sig ud over idrætsverdenen og bidrager til lokalsamfundet og kulturlivet i Sønderborg.

Se også[redigér | rediger kildetekst]

SkoleSpire
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.