Spring til indhold

Jakob Hougaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
For fodboldspilleren, se Jakob Haugaard (fodboldspiller)
For skuespilleren og det tidligere folketingsmedlem, se Jacob Haugaard.
Jakob Hougaard
Jakob Hougaard taler ved åbningen af Netto nr. 400 i Danmark, 2009.
Personlige detaljer
Født1. januar 1974 (50 år)
NationalitetDanmark Dansk
Politisk partiSocialdemokrat

Jakob Hougaard (født 1. januar 1974) er dansk antropolog, og tidligere borgmester og medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne. Jakob Hougaard er i dag direktør for Dansk Råstof, som arbejder med at hjælpe udsatte familier og mennesker langt fra arbejdsmarkedet.

Jakob Hougaard er student fra Tårnby Gymnasium og senere kandidat i antropologi fra Københavns Universitet. Han påbegyndte allerede sin politiske karriere i gymnasieårene, hvor han meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Her avancerede han hurtigt til at blive formand for DSU København og senere næstformand for DSU's landsorganisation.

Hougaard blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation ved valget i 2001 med 2.108 personlige stemmer. Fra 2006 til 2009 var Jakob Hougaard beskæftigelses- og integrationsborgmester i København.

I sit virke som antropolog har han blandt andet bidraget til Magtudredningen med "Politikeren på scenen" i bogen "Folkets repræsentanter. Et antropologisk blik på Folketinget". Siden 2010 har han arbejdet som udviklingskonsulent i Dansk Råstof.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]