Jakob Hougaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Disambig bordered fade.svg For fodboldspilleren, se Jakob Haugaard (fodboldspiller)
Disambig bordered fade.svg For skuespilleren og det tidligere folketingsmedlem, se Jacob Haugaard.
Jakob Hougaard
Jakob Hougaard 2.JPG
Jakob Hougaard taler ved åbningen af Netto nr. 400 i Danmark, 2009.
Personlige detaljer
Født 1. januar 1974 (47 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Politisk parti Socialdemokrat

Jakob Hougaard (født 1. januar 1974) er dansk antropolog, kommunalpolitiker, tidligere borgmester og medlem af Københavns Borgerrepræsentation, valgt for Socialdemokraterne.

Jakob Hougaard er student fra Tårnby Gymnasium og senere kandidat i antropologi fra Københavns Universitet. Han påbegyndte allerede sin politiske karriere i gymnasieårene, hvor han meldte sig ind i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU). Her avancerede han hurtigt til at blive formand for DSU København og senere næstformand for DSU's landsorganisation.

Hougaard blev valgt til Københavns Borgerrepræsentation ved valget i 2001 med 2.108 personlige stemmer. Fra 2006 til 2009 var Jakob Hougaard beskæftigelses- og integrationsborgmester i København, og i 2009 var han en af de socialdemokrater, der forsøgte at blive partiets overborgmesterkandidat.[1]

Ud over beskæftigelses- og integrationsområdet har Jakob Hougaard politisk markeret sig for homoseksuelles rettigheder og imod hadforbrydelser.

I sit virke som antropolog har han blandt andet bidraget til Magtudredningen med "Politikeren på scenen" i bogen "Folkets repræsentanter. Et antropologisk blik på Folketinget". Siden 2010 har han arbejdet som udviklingskonsulent i Dansk Råstof.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]