Jan Sonnergaard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Jan Sonnergaard (2014)

Jan Sonnergaard (født 15. august 1963 i Virum) er en dansk forfatter.

Han er uddannet cand.mag. i litteraturvidenskab og filosofi fra Københavns Universitet og debuterede i 1997 med novellesamlingen Radiator, der udkom på Gyldendal. Andet bind i hans novelletrilogi Sidste søndag i oktober udkom i 2001, og tredje bind Jeg er stadig bange for Caspar Michael Petersen udkom i 2003. I 2006 debuterede han som manuskriptforfatter på stykket Liv og død på Café Olfert Fischer der var opsat på Kaleidoskop af Thomas Bendixen.

Tematisk beskæftiger Sonnergaard sig primært med en kritik af tilværelsens meningsløshed og monotoni i 1990'ernes Danmark. Han skriver i et meget direkte og ofte provokerende sprog, der beretter levende om både vold, druk og erotik.

I 2009 udkom hans første roman, "Om atomkrigens betydning for Vilhelm Funks ungdom". Den handler om, hvordan Den Kolde Krigs atomtrussel blev en ubevidst motivation for manges livsstil i 1980'erne og fik yuppier og punkere til at leve hver dag, som var det den sidste[1].

Han modtog i 2000 LO's kulturpris.[2]

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]