Spring til indhold

Jens Jørgensen (borgmester)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jens Jørgensen
Født21. december 1942 (81 år) Rediger på Wikidata
Vestermarie, Danmark Rediger på Wikidata
Politisk partiDet Konservative Folkeparti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
BeskæftigelseFagbogsforfatter, politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Jens Christian Jørgensen (født 21. december 1942 i Vestermarie, Bornholm) var rektor ved Slagelse Gymnasium og HF-kursus, borgmester i Slagelse Kommune (1994-98) og medlem af Folketinget (1990-98) for Det Konservative Folkeparti.[1] Han har skrevet en lang række bøger, hvoraf den mest opsigtsvækkende nok er H.C. Andersen – En Sand Myte med en kontroversiel teori om H.C. Andersens ophav.

H.C. Andersen – En Sand Myte[redigér | rediger kildetekst]

Jens Jørgensens bog H.C. Andersen – En Sand Myte vakte ved udgivelsen i 1987 megen opmærksomhed, men blev i en anmeldelse af Johan de Mylius (og andre kendte H.C. Andersen-forskere) ubarmhjertigt sablet ned. De henholdt sig alene til kirkebogen i Odense og fastslog, at H.C. Andersen var født af en vaskekone, og at hans fader var en fattig 21-årige friskomager.

Johan de Mylius betvivlede i sin anmeldelse påstanden om Elise Ahlefeldt-Laurvig som moder til HCA og konkluderede:

”At Præst, faddere og menighed har måttet lukke øjnene for nogle højst mærkværdige dåbsomstændigheder. Og siden har de holdt mund om sagen, ligesom alle de andre, som gennem tiderne har ydet H.C.A. støtte i bevidsthed om hans virkelige oprindelse. Ejendommeligt at ikke én har røbet hemmeligheden”.

Jørgensens tilhængere har påpeget, at de kritiske forskere ikke kan have været uvidende om, at flere højtstående personer, netop ved dåben af et uønsket barn, havde anvendt dækforældre. Fx Elise Ahlefeldts datter, Adolphine Laurvig, og ”Jomfru Fanny”, der – ganske vist – ifølge en folketradition er en før-ægteskabslig datter af prinsesse Charlotte Frederikke og prins Christian.

Henvisning[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Andre[redigér | rediger kildetekst]

  • Svend Erik Georg Larsen (2002). Slægtsforskning og guldalderens dæknavne. København.


DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker