Jesper Deleuran

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Broom icon.svgDette emnes notabilitet er betvivlet
– da en skribent har vurderet at artiklens emne er for snævert til at have encyklopædisk relevans. En begrundelse for denne vurdering kan muligvis findes på artiklens diskussionsside eller i artikelhistorikken.  
Jesper Deleuran
Født 21. marts 1951 (68 år)
Albanigade i Odense
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse tegneserietegner, illustrator og musiker

Jesper Deleuran (født 21. marts 1951 i Albanigade i Odense) er en dansk tegneserietegner og illustrator. Han er bror til Claus Deleuran.

I 1972 flyttede han til København for at studere nordisk arkæologi og litteraturvidenskab.

Senere mødte han en en anden fynsk tegner ved navn John Pedersen. De besluttede sammen at lave en tegneserie af samme opbygning som den Robert Crumb og hans kone Aline havde lavet, hvor man skiftes til at tegne noget af siden. Det blev til fire serier, Pedroismens Opståen, Ridderen af Purpurbåndet, Onkel Ftata & Fætter Teetah holder Weekend og til sidst De Forsvundene Ynner.

Sammen med sin bror Claus Deleuran lavede han sidst i 70'erne og først i 80'erne hæfterne "Pirelli & Firestone klarer ærterne". "Occidentens lys. Eller Mysteriet om den forsvundne diamant" og "Occidentens lys. 2. del. Den glemte dal"

Deleuran har i øvrigt lavet tegninger til letlæsningsbøger, billedbøger, skolebøger, fagbøger, plakater, tegninger til diverse fagblade og pjecer og råd og nævn. Djøf, NOVO, Miljøministeriet, Arbejdstilsynet m.m

Ved siden af tegneriet spiller han traditionel amerikansk folkemusik. Guitar, banjo, mandolin, bariton ukulele, mountain dulcimer og autoharpe.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

KunstnerStub
Denne kunstnerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Jesper Deleuran kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.