Joel David Moore

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Joel Moore (2009)

Joel David Moore (født 25. september 1977) er en amerikansk skuespiller, der har optrådt i fjernsynreklamer, spillefilm og fjernsynserier. Han er bedste kendt for sin rolle som Owen Dittman i Dodgeball: A True Underdog Story og som Norm Spellman i Avatar.

Tidlige liv[redigér | rediger kildetekst]

Moore blev født og opfostret i Portland i Oregon i USA. Han gik på Southern Oregon University i Ashland, Oregon hvor han fik sin Bachelor of Fine Arts grad og han optrådte to somre på Oregon Shakespeare Festival. I 2000, flyttede han til Los Angeles og genforenede med sin agent fa Portland, Rachelle Ryan, der nu er manager i Los Angeles.

Karriere[redigér | rediger kildetekst]

Ved at starte sin karriere i reklamer, har han medvirker i mere end 15 nationale (inkludernede eBay, Cingular Wireless, og Best Buy). Moore skød en international kampagne for et Siemens mobiltelefons, XELIBRI branch, der vandt en Lion Award. Moores mest genkendelige roller er i Dodgeball: A True Underdog Story, Hatchet, Grandma's Boy og Avatar

Moore har optrådt i næsten et dusin fjernsynserier som: LAX, CSI, The Guardian, Strong Medicine, Six Feet Under (tv-serie), Angel, Providence, Boomtown, Boston Public, og House M.D., og for nylig som student i Bones. Moores første film udgivet i 2008 var en hovedrolle i den romantiske komedie The Hottie and the Nottie, efterfulgt af en hovedrolle i James Camerons Avatar (2009), overfor Sigourney Weaver og Sam Worthington. Moore medvirkede også sammen med Katy Perry i hendes musikvideo til "Waking Up in Vegas".

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Joel Moore i 2009

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]