Joey Tribbiani

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Joseph Francis Tribbiani
Information
Første gang set Pilot (Første ep.)
Sidste gang set The Last One (Sidste ep.)
Spillet af Matt LeBlanc
Kaldenavn Joey, Joe
Fødselsdag 9. januar 1968
Familie Forældre:Gloria Tribbiani og Joseph Tribbiani Sr.
Søstre:Gina Tribbiani, Dina Tribbiani, Mary Angela Tribbiani, Mary Therese Tribbiani, Veronica Tribbiani, Cookie Tribbiani og Tina Tribbiani
Nevø:Michael Tribbiani (via Gina) Unavngiven niece (via Dina)
Nationalitet USA USA

Joseph Francis Tribbiani (kaldenavn: Joey) (født 9. januar 1968) er en af de seks hovedpersoner i den amerikanske sit-com Venner og hovedpersonen i den efterfølgende spin-off Joey. Rollen spilles af Matt LeBlanc.

Personlighed[redigér | rediger kildetekst]

Joey er seriens scorekarl. Han er typen der slæber en ny pige med hjem hver nat og dropper hende den næste dag. Dertil benytter Joey ofte følgende scoretrick til hyppigt at få damer på slæb: Først et såkaldt elevatorblik (Hvor man betragter kvinden først oppe og siden nede, som en elevator går op og ned) efterfulgt af scorereplikken "Hey, how u doin'?" ("Hvordan går det så?"). Denne sætning giver Joey tonsvis af dates. Joey bliver i 8. sæson af serien lidt lun på Rachel, der dog afviser ham. Men i sæson 9 på Barbados kysser de og dater i en uges tid.

Joey er det man kan kalde langsom i optrækket, og han bruger tit de ekstra ti sekunder på at regne joken ud, hvor alle andre griner. Joey er meget glad for mad, især sandwicher, faktisk så glad, at han engang spiste hele indholdet af sit køleskab, i stedet for at smide maden ud og så har han spist en hel kalkun selv. Joey har en tøjpingvin ved navn "Hugsy", som han elsker meget højt, selvom han lader som om den ikke betyder noget for ham. Han vil helst ikke have at Emma, leger med Hugsy, men for at bevare sin ære lader han som ingenting, da Rachel sætter Hugsy ned i vuggen til Emma.

Joey er en del af en søskendeflok på otte, hvor han er den eneste mand. Joeys familie som stammer fra Italien, den familie er dog langtfra uden problemer. Joey finder nemlig ud af, at hans far er hans mor utro, hvilket hans mor er glad for, da Joeys far så er mere kærlig.

Han bor i starten af serien hos hans bedste ven Chandler, men da Chandler og Monica beslutter sig for at flytte sammen bor han alene. I nogle af de sidste sæsoner bor Phoebe en del af et afsnit hos Joey, senere flytter Rachel ind hos Joey sammen med sin og Ross' datter Emma.

Erhverv[redigér | rediger kildetekst]

Joey er skuespiller og medvirker i den første del af serien i mindre teaterstykker, men bliver så hyret til tv-serien Horton-sagaen. Han bliver dog hurtig fyret på grund af en dum udtalelse i et sæbeopara-magasin. Han vinder dog sit job som "Dr. Drake Remoray" tilbage i slutningen af 7. sæson.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi