Venner (sæson 4)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sæson 4
Sæson 4
Afsnit 24 (Se liste)
Land USA USA
Sprog Engelsk
Visning
Originalvisning 15. september 1997 - 7. maj 1998
Originalnetværk NBC
Dansk netværk TV2
Kronologi
← Forrige
3
Næste →
5
Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Venner.

Den fjerde sæson af Venner, en amerikansk komedie-serie skabt af David Crane og Marta Kauffman, havde premiere på NBC den 25. september 1997. Venner blev produceret af Bright/Kauffman/Crane Productions, i samarbejde med Warner Bros Television. Sæsonen indeholder 24 episoder og havde sæsonafslutning d. 7. maj 1998.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

I sæson 3s sæsonafslutning, kommer Ross ind i et værelse for at hilse på enten Rachel eller Bonnie. I denne sæsons premiere, bliver det afsløret, at han faktisk siger "Hej" til dem begge, da han finder Rachel i gang med at smøre Bonnies skaldede hoved med lotion. Bonnie forlader dem, og Ross fortsætter sit afbrudte kys med Rachel. Han beslutter sig for at slå op med Bonnie, for at komme sammen sammen med Rachel, der skriver et brev til ham. Hun er villig til at forsone sig med Ross på betingelse af at han siger ja (angiver, at han påtager sig det fulde ansvar for alt galt med deres tidligere forhold). Men Ross er for træt til at læse det 36-sider lange brev i de sene timer af natten ("18 sider – forside og bagside"), men hans ønske om at komme sammen med Rachel gør, at han accepterer brevet, uvidende om, hvad han er accepterer. Da han faktisk læser hele brevet, han ændrer han sin mening, og takket være Rachels fortsatte henvisning til brevet, efter at de har haft sex, bryder de op igen.

I mellemtiden er Chandler og Joey med Monica på stranden, hvor hun bliver stukket af en vandmand. Joey, der så et program på Discovery Channel, foreslår at man tisser på stikket, så Chandler tisser på stikket. Ved at gøre dette, slutter han sine kontinuerlige spekulationer om et forhold med Monica. Ikke længe efter, bliver Chandler og Joey røvet ved højlys dag, og de fylder deres lejlighed med rustne havemøbler og en kano.

Efter at have lært sandheden om sin biologiske mor at kende, er Phoebe yderst skuffet over hende og det faktum, at hun aldrig har forsøgt at finde hende. Phoebe stormer ud, med ønsket om aldrig at se hende igen. Men efterhånden lærer de hinanden bedre at kende. I løbet af denne sæson, bliver Lisa Kudrow (der spiller Phoebe) gravid. Dette er skrevet i showet som hendes surrogat graviditet, hvor hun er gravid for hendes bror og hans nye kone (som også blive gift i denne sæson, hvor publikum mødte dem for første gang i den tredje sæson).

Joey begynder at date skuespiller ved navn Kathy, som Chandler er lun på. Chandler og Kathy kysser, mens hun stadig dater Joey. Da Joey opdager det med hende og Chandler, slår Kathy op med Joey. Men han finder ud af at de stadig kysser. Chandler's skyld er så stor, at han køber nye møbler til deres tomme lejlighed. Joey bliver så vred, at han begynder at sende alle tingen tilbage som Chandler købte, indtil Chandler løser problemet ved at tilbringe Thanksgiving i en kasse (The One With Chandler In A Box). Thanksgiving i år er akavet for Monica, der inviterer Dr. Timothy Burke, Richard's søn, og kysser ham, der minder hende om hendes ex-kæreste. Chandler starter med at date Kathy, men slår op med hende, efter at hun sover med sin skuespillerkollega, som Chandler ser at have simuleret sex med sin kæreste i et teaterstykke.

Monica starter en catering virksomhed med Phoebe, men efter at have gennemgået Alessandro's restaurant og acceptere et job som chef-kok der, stopper hun og Phoebe i cateringbranchen. Hendes nye arbejde med sine kolleger er ganske vanskeligt i starten, men efter Chandler forslag, fyrer hun Joey i et set-up og gevindsten er kontrol over køkkenet. Hun og Rachel mister også deres lejlighed til Joey og Chandler i denne sæson (som et væddemål over en quiz med personlige spørgsmål om hinanden). For at gøre tingene værre for Rachel,dør hendes chef Joanna, og som et resultat af dette bliver hun sat i afdelingen "Personlig Shopping" i Bloomingdales, hvor hun møder Joshua, som hun er lun på. Efter flere episoder, Rachel hvor forhindres i at udtrykke sine sande følelser for ham (herunder en uplanlagt operabesøg, som ender med at Rachel introducere Ross til sin nye kæreste, Emily), begynder hun endelig at gå ud med Joshua.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Episoder[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Episoder af Venner.
Episode
i serien
Episode
i sæson
Originalt
episode navn
Dansk
episode navn
Skrevet af Instrueret af Original tv-premiere Produktions
kode(r)
Resumé
74. afsnit 1. afsnit The One with the Jellyfish Den med en vandmand Shelley Jensen Wil Calhoun 25. september 1997 466601 Monica er stukket af en brandmand og spørger Joey og Chandler om, at hjælpe hende. De tre opfører sig senere sig senere mærkeligt, for da de hjalp Monica, som det senere bliver afsløret, at Chandler tissede på hende for at lindre smerten. Ross og Rachel kommer tilbage sammen, indtil Ross ikke kan stå for at Rachel tænker, at han har taget det fulde ansvar for de fejl i deres forhold. Phoebe får at vide hvem hendes biologiske mor er.
75. afsnit 2. afsnit The One with the Cat Den med en kat Shelley Jensen Jill Condon & Amy Toomin 2. oktober 1997 466602 En kat går ind i kaffehuset og snuser rundt om Phoebes guitarkasse. Da Phoebe henter katten op, mener hun, at det er hendes afdøde mors ånd der er i den. Joey forsøger at sælge en af sine møbler og viser en kunde, at den er stort nok til at passe en voksen mand. Kunden sætter en hockeystav gennem håndtag, og låser dermed Joey inde og stjæler alt i hans og Chandler lejlighed. Monica går ud med Chip Matthews, den mest populære dreng fra hendes high school, men dumper ham efter at hun indser, at han er en umoden taber, der stadig bor hos sine forældre.
76. afsnit 3. afsnit The One with the Cuffs Den med manchetterne Peter Bonerz Seth Kurland 9. oktober 1997 466603 Chandler dater Rachels chef, Joanna, igen og til sidst slår han op med hende, efter at hun låst ham til hendes kontorstol med håndjern. Rachel kommer til Chandler til undsætning, med tvivler, da hun indser hun kunne blive fyret for at gå ind på hendes chefs kontor.
77. afsnit 4. afsnit The One with the Ballroom Dancing Den med balsalsdansen Gail Mancuso Ted Cohen & Andrew Reich 16. oktober 1997 466604 Joey hjælper pedellen Treegor med hans pardansfærdigheder, for at hjælpe Monica og Rachel med at beholde deres ulovlige lejlighed. Chandler ønsker at forlade fitnesscenteret, men kan ikke på grund af den attraktive medarbejder. Ross, der oprindeligt skulle hjælpe Chandler med at stoppe, ender med en fitnessmedlemskab.
78. afsnit 5. afsnit The One with Joey's New Girlfriend Den med Joey's nye kæreste Gail Mancuso Gregory S. Malins & Michael Curtis 30. oktober 1997 466605 Chandler begynder at blive forelsket i Joeys nye kæreste, Kathy, efter at han flirtede med hende i kaffehuset, uvidende om at Joey datede hende. Rachel bliver jaloux på Ross' forhold og ender med at date en universitetsstuderende, som viser sig at stjæle fra hende.
79. afsnit 6. afsnit The One with the Dirty Girl Den med den beskidte pige Shelley Jensen Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri 6. november 1997 466606 Ross 'nye kæreste (Rebecca Romijn) forekommer næsten perfekt indtil han opdager, at hendes lejlighed er utrolig beskidt. Chandler køber Kathy en første udgave af hendes favoritbørnebog til hendes fødselsdag. Han prøver at hjælpe Joey (som dater Kathy) med købe en gave, der er sammenlignelig med hans egen, men Joey kun ender med at købe noget meget meningsløs og billig. Phoebe og Monica beslutter at blive partnere i en cateringvirksomhed.
80. afsnit 7. afsnit The One Where Chandler Crosses the Line Den hvor Chandler overskrider linien Kevin Bright Adam Chase 13. november 1997 466607 Chandler skal beslutte mellem pigen i hans drømme, Kathy, og hans bedste ven Joey, da han og Kathy deler en hemmelig og passioneret kys. Chandler, der har dårlig samvittighed over hans kys med Kathy, køber nye møbler og apparater til hans og Joey lejlighed, for at udfylde de tomme pladser tilbage efter røveriet. Da Joey finder ud af om kysset, forsøger han at straffe Chandler i fem år. Ross begynder at spille på tangenterne igen for første gang siden college og genopfinder hans musikalske kunst (eller som Ross kalder dem, "ordløse lyd digte").
81. afsnit 8. afsnit The One with Chandler in a Box Den med Chandler i en boks Peter Bonerz Michael Borkow 20. november 1997 466608 Chandler accepterer at tilbringe Thanksgiving i en shipping kasse, som en straf fra Joey, for at kysse Kathy. Efter Monica ved et uheld kommer is i hendes øjne, besøger hun sin nye øjenlæge, der viser sig at være ude af byen, og bliver set af Richards søn (Michael Vartan). Hun inviterer ham over til Thanksgiving, som de andre ikke billiger. Kathy bryder op med Chandler, fordi hun ikke ønsker at bryde et venskab. Joey tilgiver Chandler og beder ham at gå efter hende.
82. afsnit 9. afsnit The One Where They're Going to Party! Den hvor de skal fest! Peter Bonerz Ted Cohen & Andrew Reich 11. december 1997 466609
83. afsnit 10. afsnit The One with the Girl from Poughkeepsie Den med pigen fra Poughkeepsie' Gary Halvorson Scott Silveri 18. december 1997 466612
84. afsnit 11. afsnit The One with Phoebe's Uterus Den med Phoebes livmoder David Steinberg Seth Kurland 8. januar 1998 466610
85. afsnit 12. afsnit The One with the Embryos Den med embryoner Kevin Bright Jill Condon & Amy Toomin 15. januar 1998 466611
86. afsnit 13. afsnit The One with Rachel's Crush Den med Rachel's crush Dana Devally Piazza Shana Goldberg-Meehan 29. januar 1998 466613
87. afsnit 14. afsnit The One med Joeys Dirty Day Den med Joey's beskidte dag Peter Bonerz Wil Calhoun 5. februar 1998 466614
88. afsnit 15. afsnit The One with All the Rugby Den med alt rugby'en James Burrows Story: Ted Cohen & Andrew Reich
Teleplay: Wil Calhoun
26. februar 1998 466617
89. afsnit 16. afsnit The One with the Fake Party Den med den falske fest Michael Lembeck Story: Alicia Sky Varinaitis
Teleplay: Scott Silveri & Shana Goldberg-Meehan
19. marts 1998 466615
90. afsnit 17. afsnit The One with the Free Porn Den med det gratis porno Michael Lembeck Story: Mark J. Kunerth
Teleplay: Richard Goodman
26. marts 1998 466616
91. afsnit 18. afsnit The One with Rachel's New Dress Den med Rachel's nye kjole Gail Mancuso Story: Andrew Reich & Ted Cohen
Teleplay: Jill Condon & Amy Toomin
2. april 1998 466620
92. afsnit 19. afsnit The One with All the Haste Den med alt hastværket Kevin Bright Scott Silveri & Wil Calhoun 9. april 1998 466618
93. afsnit 20. afsnit The One with All the Wedding Dresses Den med alle brudekjolerne Gail Mancuso Story: Adam Chase
Teleplay: Gregory S. Malins & Michael Curtis
16. april 1998 466621
94. afsnit 21. afsnit The One with the Invitation Den med invitationen Peter Bonerz Seth Kurland 23. april 1998 466619
95. afsnit 22. afsnit The One with the Worst Best Man Ever Den med den værste forlover nogensinde Peter Bonerz Gregory S. Malins & Michael Curtis 30. april 1998 466622
96.-97. afsnit 23.-24. afsnit The One with Ross's Wedding Den med Ross' bryllup Kevin Bright Story: Michael Borkow & Jill Condon & Amy Toomin
Teleplay: Shana Goldberg-Meehan & Scott Silveri
7. maj 1998 466623-466624