Venner (sæson 5)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Sæson 5
Sæson 5
Afsnit 24
Land USA USA
Sprog Engelsk
Visning
Originalvisning 24. september 1998 - 20. maj 1999
Dansk visning 9. januar 2006 - 19. juni 2006
Originalnetværk NBC
Dansk netværk TV 2
Kronologi
← Forrige
4
Næste →
6

Den femte sæson af den amerikanske tv-serie Venner består af 24 afsnit. Den gik i luften i USA på NBC 24. september 1998 og sluttede 20. maj 1999. Serien er skabt af David Crane og Martha Kauffman og produceret af Bright/Kauffman/Crane Productions i samarbejde med Warner Bros. Television.

Medvirkende[redigér | redigér wikikode]

Afsnit[redigér | redigér wikikode]

"Serie #" refererer til episodens nummer set over alle sæsoner, hvorimod "Episode #" refererer til episodens nummer i denne specifikke sæson.

Serie-nr. Sæson-nr. Titel Instruktør Forfatter(e) Oprindelig sendedato Gæsteskuespillere Antal seere (USA)
98 1 "The One After Ross Says Rachel" Kevin S. Bright Seth Kurland 24. september 1998 Elliott Gould, Christina Pickles, Helen Baxendale, Jennifer Saunders, Tom Conti 33,1 mio.[1]
En ydmyget Emily forlader Ross, efter at han har sagt Rachels navn ved alteret, og Ross forsøger at gøre det godt igen. Samtidig har Monica og Chandler problemer med at få lidt tid alene sammen.
99 2 "The One with All the Kissing" Gary Halvorson Wil Cahoun 1. oktober 1998 25,4 mio.[1]
Monica og Chandler forsøger at skjule deres forhold, men kommer tilfældigt til at kysse foran de andre. Derpå kysser Chandler også Rachel og Phoebe og forklarer det med, at det er hans "europæiske ting". De tre kvinder (inkl. Monica) sætter dog en stopper for det. Monica sættes til at styre Rachels kærlighedsliv, fordi Rachel synes, hun selv tager for dårlige valg. Vamdet går for Phoebe, og hun bliver ude af sig selv over, at hendes bånd til trillingerne bliver kappet, men samtidig glad for, at hun ikke længere skal gøre alle "graviditetsting". Rachel fortæller Ross, at hun stadig elsker ham, men så snart hun gør det, indser de begge to, hvor grotesk situationen er, og beslutter at lade som ingenting.
100 3 "The One Hundredth
The One with the Triplets
"
Kevin S. Bright David Crane & Marta Kauffman 8. oktober 1998 Giovanni Ribisi, Debra Jo Rupp 26,8 mio.[1]
Phoebe føder sin brors trillinger. Joey bliver syg på hospitalet med nyresten. Chandler fortæller Monica, at han ikke betragter deres forhold som noget særligt, hvorpå Monica truer med at gå ud med en af Phoebes mandlige sygeplejersker. Det får dem til at indse det fjollede i situationen og finde sammen igen.
101 4 "The One Where Phoebe Hates PBS" Shelley Jensen Michael Curtis 15. oktober 1998 Helen Baxendale 24,1 mio.[1]
Joey får et job hos PBS, hvilket får Phoebe til at fortælle, at hun hader PBS. Han fortæller hende, at der ikke findes rigtigt uselviske gode gerninger, og hun sætter sig for at modbevise dette. Emily kontakter omsider Ross, og de beslutter at give deres ægteskab en chance, og hun indvilliger i at komme til New York – under forudsætning af at Ross holder op med at være venner med Rachel. Ross svarer ikke lige med det samme på dette krav, men da Rachel (uden at kende til Emilys krav) siger til ham, at han skal gøre alt hvad han kan for at få sin hustru tilbage, indvilliger Ross i Emilys forlangende. Da Rachel afslører, at Monica har sagt, at hendes nye "hemmelige kæreste" (som er Chandler) har givet hende "det bedste sex, hun nogensinde har fået", fryder Chandler sig til Monicas misfornøjelse.
102 5 "The One with the Kips" Dana DeValley Piazza Scott Silveri 22. oktober 1998 25,9 mio.[1]
Chandler og Monica tager på weekend sammen, men bruger tiden på at skændes, fordi Monica hele tiden insisterer på at få et andet værelse på grund af sine store krav, samtidig med at Chandler hele tiden vil se en biljagt på tv. Ross fortæller Rachel om sin aftale med Emily, og han og Rachel kommer i et skænderi. Efter at Monica har fortalt Rachel, at hun har mistet sin øjenvippekrøller, indser Joey, at Chandler og Monica har et forhold til hinanden (fordi han fra hotellet, hvor Chandler boede, har fået at vide, at der er glemt en øjenvippekrøller i hans værelse). Han er både chokeret over og begejstret for deres forhold og lover modstræbende at holde på hemmeligheden.
103 6 "The One with the Yeti" Gary Halvorson Alexa Junge 5. november 1998 George Newbern 25,0 mio.[1]
Phoebe får en pels af sin mor. Først vil hun havde den kremeret, men efterhånden føler hun sig mere knyttet til den. Monica og Rachel leder efter et vaffeljern i kælderen, men da lyset er ved at gå ud, ser de en meget behåret mand, som det tror er en yeti. Han viser sig dog at være deres nye nabo, Danny. Emilys forlangender bliver mere og mere urimelige, idet Ross tvinges til at flytte fra sin lejlighed og sælge sine møbler, da Emily ikke vil have, at han bor i nærheden af Rachel eller ejer nogle ting, som hun har rørt ved. Da han spiser middag med vennerne, ringer Emily til Ross, og hendes reaktion på at erfare, at Rachel også er der, får ham til at indse, at hun ikke stoler på ham. Det slutter med, at de enes om, at deres ægteskab er slut.
104 7 "The One Where Ross Moves In" Gary Halvorson Gigi McCreery & Perry Rein 12. november 1998 George Newbern 24,4 mio.[1]
Efter at være flyttet ud af sin lejlighed og efter at Emilys kusine har smidt ham ud er Ross hjemløs. Chandler og Joey er mere end glade for at lade ham flytte ind, men da han snart går dem på nerverne, begynder de at vise ham nye lejligheder i et forsøg på at få ham ud. Phoebe går ud med en fødevareinspektør, der får lukket alle de restauranter, de besøger. Først er hun begejstret for hans betydning, men hun begynder at blive træt at det, da han forsøger at få hendes yndlingsrestauranter lukket, og da det går op, at Central Perk er ved at lide samme skæbne, beslutter Phoebe at nok er nok. Rachel og Monica bliver inviteret til deres nye nabo Dannys fest, men Rachel er i tvivl, om hun skal gå med.
105 8 "The One with All the Thanksgivings" Kevin S. Bright Gregory S. Malins 19. november 1998 Elliott Gould, Christina Pickles 23,9 mio.[1]
Det er Thanksgiving, og alle vennerne tænker tilbage på deres værste Thanksgivings. Phoebe husker sin Thanksgiving i 1862, som fandt sted i et af hendes "tidligere liv". Rachel afslører Monicas værste Thanksgiving, hvor Monica ved et uheld huggede Chandlers lilletå af. Da Monica forsøger at få Chandler til at tilgive hende, kommer han ved et uheld til at fortælle, at han elsker hende, men forsøger hurtigt at trække dette tilbage.
106 9 "The One with Ross's Sandwich" Gary Halvorson Ted Cohen & Andrew Reich 10. december 1998 Michael Ensign 23,0 mio.[1]
Med truslen om at hans andet ægteskab er i fare for at blive opløst, næsten inden det kom i gang, og for tiden uden et hjem føler Ross et stigende pres på sig. Da han chef spiser (og smider noget af den ud) hans sidste Thanksgiving-sandwich på arbejdet, tænder han af og sendes på orlov på ubestemt tid. Joey, der stadig er den eneste person, der kender til Monica og Chandlers hemmelige forhold, tvinges til konstant at dække over dem, blandt andet efter at Chandlers underbukser bliver fundet i Monicas lejlighed og et nøgenbillede af Monica bliver glemt i hans køkken. Hans kvaler får ham efterhånden til at se ud som en sex-galning. Joey bliver snart træt af dette og ser ud til at være klar til at afsløre forholdet, men han kan ikke gennemføre det, og får i stedet hævn ved at sige, at Monica var i seng med ham i London og har forfulgt ham lige siden. Phoebe begynder at gå til litteraturundervisning, som hun gerne vil lære noget af, men Rachel, som tager med hende, tager det ikke seriøst. De to enes snart om, at da Phoebe tager det seriøst, var det bedre, at Monica tog med, men det viser sig så, at hun med sin konkurrenceprægede natur trækker alt det sjove ud af kurset for Phoebe.
107 10 "The One with the Inappropriate Sister" Dana DeValley Piazza Shana Goldberg-Meehan 17. december 1998 George Newbern 23,7 mio.[1]
Phoebe melder sig til at hjælpe med at samle penge ind til de fattige ved juletid, men oplever, at de fleste folk udnytter hende ved at tage penge fra hendes dåse eller smide affald i den. Det får hende til at finde sin gamle 'gade-Phoebe' frem for at klare situationen. Ross, der ikke har noget at lave nu, da han har orlov fra jobbet, hjælper Joey med at skrive et skuespil. Imidlertid sætter hans konstante pres på Joey gang i et skænderi med Chandler. Rachel begynder at gå ud med Danny, men bliver frastødt af han meget tætte forhold til sin søster.
108 11 "The One with All the Resolutions" Joe Regalbuto Historie: Brian Boyle
Tv-manuskript: Suzie Villandry
7. januar 1999 27,0 mio.[1]
Vennerne finder på nytårsforsætter: Chandler må ikke gøre grin med sine venner, Rachel vil fortælle minder sladder, Ross vil gøre noget nyt hver dag, Joey vil lære at spille guitar, Phoebe vil blive pilot på et jetfly og Monica beslutter at tage flere billeder af vennerne sammen. Imidlertid bliver Rachels forsæt sat på prøve, da hun overhører en samtale mellem Monica og Chandler og indser, at de har et forhold. Snart finder hende og Joey gensidigt ud af, at de – til deres store lettelse – begge kender til det, så de nu kan tale med hinanden om det. Phoebe forsøger at lære Joey at spille guitar, men hendes undervisningsmetode er så uortodoks (hun vil ikke engang lade ham holde guitaren), at han snart begynder at se sig om efter en anden lærer. Ross beslutter sig for at tage læderbukser på til et stævnemøde, men dette giver bagslag, da bukserne krymper, og han ikke er i stand til at få dem på igen, efter han har været på toilet.
109 12 "The One with Chandler's Work Laugh" Kevin S. Bright Alicia Sky Varinaitis 21. januar 1999 Maggie Wheeler 24,8 mio.[1]
Monica finder ud af, at Chandler fedter for sin chef på arbejdet, og mister sin respekt for ham, men bag ryggen på hende forsøger Rachel at få Monica til at indrømme sin hemmelighed. Da hun ikke gør det, føler Rachel sig såret, fordi åbenbart ikke vil betro sig til hende. Ross finder ud af, at Emily er forlovet igen, og han har så et engangsforhodl til en, som vennerne kender alt for godt, Janice. Senere slår Janice dog op med ham, da hun med en vis portion ironi siger, at hun "ikke kan klare mere klynkeri [fra ham]."
110 13 "The One with Joey's Bag" Gail Mancuso Historie: Michael Curtis
Tv-manuskript: Seth Kurland
4. februar 1999 Bob Balaban 24,9 mio.[1]
Phoebes bedstemor dør, og hun bliver rystet, da hendes far dukker op til begravelsen (da han præsenterer sig som "Frank Buffay," kommer der tydelig gispen fra studiepublikummet). Idet hun har lyst til at få mere at vide om ham, beslutter hun sig for at arrangere et møde mellem dem uden at fortælle ham, hvem hun er. Joey skal til prøve og vil gerne se godt ud, men han føler ikke, at han har en 'stil'. Rachel tilbyder sin hjælp og overbeviser Joey om at begynde at gå med "herretaske" for at få en stil. Joey bliver snart begejstret for sin taske, men alle andre synes, at han ligner en, der går rundt med en stor pung. Monica bliver såret, da Chandler ikke bryder sig om hendes massage, men hendes konkurrencegen bliver tilfredsstillet, da Chandler siger, at hun giver den "bedste dårlige massage."
111 14 "The One Where Everybody Finds Out" Michael Lembeck Alexa Junge 11. februar 1999 Michael Ensign 27,7 mio.[1]
Det er en trist dag, da Grim-Nøgen-Fyr flytter ud, og Ross beslutter sig for at ansøge om hans lejlighed. Phoebe finder ud af Monica og Chandlers forhold efter at have set dem fra Grim-Nøgen-Fyrs vindue, og selvom Joey er glad for, at de nu kan fortælle dem det, beslutter Rachel og Phoebe i stedet at lade som om Phoebe er interesseret i Chandler for at få dem til at indrømme deres forhold. Monica og Chandler finder ud af, at der er et eller andet i gære, og de beslutter sig for at spille med. Ross opdager, at ganske mange mennesker er interesseret i Grim-Nøgen-Fyrs lejlighed og går vidt for at at vinde over dem. Omsider kommer konkurrencen mellem Monica, Chandler, Phoebe og Rachel til en ende, da Chandler og Monica bliver nødt til at indrømme, at de er forelsket i hinanden. De vil dog stadig gerne holde det hemmeligt for Ross ... men der går ikke lang tid, før han selv finder ud af det.
112 15 "The One with the Girl Who Hits Joey" Kevin S. Bright Adam Chase 18. februar 1999 29,3 mio.[1]
Ross er først tosset, da han finder ud af Chandler og Monicass forhold, men han vender snart rundt på en tallerken, da han forstår, at det er seriøst. Joey går ud med en pige, der kan lide at slå løs på ham. Ross får et dårligt forhold til sine nye naboer, da han – ikke helt urimeligt – ikke ønsker at bidrage til en indsamling til inspektøren, der går på pension. Chandler og Monica har problemer med deres forhold, efter at alle omkring dem for sjov snakker om ægteskab. Monica bliver vred over, at Chandler nægter at overveje at blive gift på et tidspunkt, og han bliver så bange for at miste hende, at han lidt forhastet frier til hende. Monica afslår, idet hun fortæller ham, at selv om hun er åben over for tanken om at blive gift på et tidspunkt, er de bestemt ikke klar til det nu (til Chandlers store lettelse).
113 16 "The One with the Cop" Andrew Tsao Historie: Alicia Sky Varinaitis
Tv-manuskript: Gigi McCreery & Perry Rein
25. februar 1999 Michael Rapaport 26,0 mio.[1]
Phoebe finder et politiskilt i kaffebaren og lader for sjov som om hun er betjent – indtil hun støder på skiltets ejermand, en betjent ved navn Gary, der senere har held til at invitere hende ud til middag. Ross køber en ny sofa, men nægter at betale prisen for at få den leveret. Derfor må han og Rachel kæmpe for at bære den op i hans lejlighed, og Ross kommer snart til at ønske, at han bare havde betalt for leveringen. Joey tror, at han er forelsket i Monica efter at have haft en romantisk drøm om hende. Men det lykkes Monica at få ham til at forstå, at han ikke er forelsket i hende, men at Joey i virkeligheden ønsker sig et fast forhold magen til det, Monica og Chandler har.
114 17 "The One with Rachel's Inadvertent Kiss" Shelley Jensen Andrew Reich & Ted Cohen 18. marts 1999 Michael Rapaport 24,5 mio.[1]
Rachel går til jobsamtale hos Ralph Lauren og kommer til at kysse mr. Zelner, hun er til samtale med. Monica vil bevise, at hun og Chandler har et mere hedt forhold end Phoebe og hendes nye kæreste. Joey flirter med en pige på tværs af gaden i bygningen, hvor Ross bor, men da han går over for at træffe hende, ender han hele tiden med at besøge Ross, fordi han ikke kan holde styr på etagerne.
115 18 "The One Where Rachel Smokes" Todd Holland Michael Curtis 8. april 1999 Joanna Gleason, Jane Sibbett 21,9 mio.[1]
Rachel forsøger at begynde at ryge, så hun kan få et bedre forhold til sin chef og sin kollega. Joey går til prøve for en suppereklame med Ben, der skal forestille at være hans søn, men instruktøren sætter Ben sammen med en anden far, og det efterlader Joey i den ubehagelige situation, at han kommer til at kæmpe om pladsen med sin vens søn. Monica og Phoebe arrangerer en fødselsdagsfest for Rachel, og Phoebe bliver irriteret over, at Monica tager føringen, så da de skal arbejde sammen, bakker Phoebe helt ud, fordi hun bliver gjort ansvarlig for kopper og is.
116 19 "The One Where Ross Can't Flirt" Gail Mancuso Doty Abrams 22. april 1999 20,9 mio.[1]
Ross har ikke held med at flirte med det kvindelige pizzabud. Så han bestiller bjerge af pizzaer for at få hendes opmærksomhed. Joey inviterer sin bedstemor til at overvære hans rolle i Law & Order – men det viser sig, at hans rolle er fjernet. Så han optager sine egne 2 minutter i rollen, mens alle ser showet. Monica beder Phoebe om at få et par øreringe tilbage, som hun havde lånt hende, men Phoebe lånt dem videre til Rachel, som har mistet dem.
117 20 "The One with the Ride-Along" Gary Halvorson Shana Goldberg-Meehan & Seth Kurland 29. april 1999 Michael Rapaport, Helen Baxendale 19,6 mio.[1]
Ross, Joey og Chandler kommer på tur med Phoebes kæreste, betjenten Gary, men da Joey forsøger at redde en sandwich i forbindelse med en bils pludselige larm, kommer han tilfældigt til at redde Ross. Af den grund tror Chandler, at Joey kan bedre lide Ross end Chandler — indtil det går op for ham, at Joey bare forsøgte at redde sin sandwich. I mellemtiden er Rachel ved at nuppe nogle ingredienser til margaritaer fra Ross' lejlighed, og her hører hun tilfældigt en besked fra Emily, der er ved at blive gift igen, men nu er ved at fortryde og overvejer at give Ross en ny chance. Rachel sletter med overlæg meddelelsen, og hun står nu med det dilemma, om hun burde fortælle Ross det.
118 21 "The One with the Ball" Gary Halvorson Historie: Scott Silveri
Tv-manuskript: Gregory S. Malins
6. maj 1999 Michael Rapaport 20,9 mio.[1]
Phoebe finder ud af, at Gary planlægger at bede hende om at flytte ind til sig, og flipper ud over det. Hun beder Chandler om at overtale Gary til at glemme sin iden, men Chandler kan ikke få sig til det, da han indser dybden af Garys følelser. Phoebe bliver i stedet så småt varm på ideen og accepterer at flytte ind, men forholdet ender den første morgen, de bor sammen, da Gary skyder en fugl, der pipper uden for soveværelsesvinduet. Rachel køber en hårløs Sphynx-kat for $1.000, men fortryder snart sit køb, da alle vennerne gør grin med den, og katten i øvrigt ikke kan lide hende. Det lykkes hende at slippe af med dyret til Gunther og oven i købet tjene på det. Ross og Joey får tiden til at gå med at kasste en bold frem og tilbage og finder på et tidspunkt ud af, at de vil slå en rekord for, hvor lnge de kan kaste den på den måde uden at tabe bolden. Deres leg bliver dog afbrudt, da Monica føler trang til at være med. Chandler bliver kaldt 'Taber', da han vil være med i legen.
119 22 "The One with Joey's Big Break" Gary Halvorson Historie: Shana Goldberg-Meehan
Tv-manuskript: Wil Calhoun
13. maj 1999 21,3 mio.[1]
Joey låner Phoebes gule taxi for at kunne komme frem i tide til indspilningen af en film i Las Vegas. Chandler tager med ham, men da han i bilen finder ud af, at Joey ikke vil blive betalt, med mindre filmen bliver en succes og bemærker, nævner han, at han ikke tror, at filmen vil blive det store gennembrud, han håber på. Joey bliver vred over Chandlers tilsyneladende mangel på tillid og smider ham ud af taxien på en bro. Med skyldfølelse ringer Chandler til Joey og undskylder, men Joey fortæller ikke Chandler, at han faktisk havde ret... indspilningen er blevet aflyst på grund af manglende finansiering, hvilket har tvunget ham til at tage job som som udklædt romersk soldat i Caesars Palace. Samtidig har Rachel problemer med sit øje, men har ikke lyst til at bruge øjendrøber. Phoebe er vred på Ross, men kan ikke huske hvorfor; hun lader det være op til Ross at finde ud af, hvorfor hun er vred.
120
121
23
24
"The One in Vegas" Kevin S. Bright Ted Cohen & Andrew Reich
Gregory S. Malins & Scott Silveri
20. maj 1999 25,9 mio.[1]
Monica spiser frokost med Richard, men holder det hemmeligt for Chandler. Hun og Chandler tager til Las Vegas på deres årsdag, men Phoebe hægter sig på på grund af, at hun ikke kunne være med i London. De finder ud af, at Joey arbejder som gladiator i kasinoet, mens optagelsen af hans film er blevet udsat. Rachel tager imod Phoebes råd og går nøgen rundt i lejligheden, hvilket Ross misforstår som en invitation til "fysisk elskov." For at hævne sig på Rachel for gøre ham til grin, forsøger han at gøre hende flov på flyveturen til Las Vegas, hvilket får uheldige konsekvenser. Da Ross og Rachel ankommer til Vegas, drikker de sig fulde. Joey opdager sin "identiske håndtvilling" og regner med, at han tjene penge på dette, så han kan finansiere sin forsinkede filmoptagelse. Phoebe har en kamp med en "sniger" blandt de enarmede tyveknægte og bliver smidt ud af kasinoet, men hun vender tilbage under navnet "Regina Phalange". Chandler og Monica overvejer ægteskab og er lige ved at gøre alvor af det – indtil de ser Ross og Rachel tumle døddrukne ud af kapellet med Ross kastende med ris og Rachel med en buket hvide blomster.


Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c d e f g h i j k l m n o p q r s t u v w "Friends Nielsen Ratings Archive". newmusicandmore.tripod.com. Hentet 5. maj 2017.