Johann Huber

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Johann Huber

Johann Huber Eybl.jpg

Personlig information
Født 18. august 1830Rediger på Wikidata
MünchenRediger på Wikidata
Død 20. marts 1879 (48 år), 19. marts 1879 (48 år)Rediger på Wikidata
MünchenRediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Universitetslærer, skribent, filosofRediger på Wikidata
Arbejdsgiver Ludwig-Maximilians-Universität MünchenRediger på Wikidata
Arbejdssted MünchenRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johann Nepomuk Huber (født 18. august 1830 i München, død 20. marts 1879 sammesteds) var en romersk-katolsk filosof og forfatter.

Huber studerede teologi og filosofi i München, ved hvis universitet han 1854 blev privatdocent, 1859 ekstraordinær professor og 1864 ordentlig professor i filosofi. Han var en kendt filosofisk forfatter, da hans monografi Johannes Scotus Erigena (München 1861) blev sat på indeks. Da han ikke ville tilbagekalde de meninger, han havde fremsat i bogen, blev det forbudt alle romersk-katolske studenter at høre hans forelæsninger.

1867 begyndte han sammen med Döllinger et felttog mod ultramontanismen ved artikler i "Augsburger Allgemeine Zeitung", og han var en af de betydeligste modstandere af det pavelige ufejlbarhedsdogme. Huber blev en af lederne i den gammelkatolske bevægelse, og i skrifter af filosofisk-historisk indhold behandlede han tidens brændende spørgsmål.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.