Johannes Kaarsberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Gnome globe current event.svgDenne artikel eller dette afsnit er forældet
Se artiklens diskussionsside eller historik.
Kopieret tekst fra gammelt opslagsværk, og det er rimeligt at formode at der findes nyere viden om emnet. Hvis teksten er opdateret, kan denne skabelon fjernes.
Clockimportant.svg
Johannes Kaarsberg
Født 21. april 1856Rediger på Wikidata
Død 25. marts 1917 (60 år)Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse GynækologRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Johannes Peder Friedenreich Kaarsberg (født 21. april 1856 i Græse, død 25. marts 1917 i København) var en dansk læge. Han var bror til Hans Kaarsberg.

Kaarsberg studerede oprindelig teologi, men gik derefter over til medicinen og tog eksamen 1881. Som kandidat arbejdede han først på Børnehospitalet, senere under Frantz HowitzFrederiksberg Hospital og på Kommunehospitalet, hvor han også var reservekirurg 1881—91. En del af sin uddannelse fik han på Fødselsstiftelsen, hvor han 1891—94 var fast kandidat og reserveakkuchør. Doktorgraden tog Kaarsberg 1884 med en afhandling Om den Emmetske Ruptur. Efter Asger Stadfeldts død konkurrerede han med Leopold Meyer om professoratet i obstetrik, men besejredes. Derimod udnævntes han 1900 til overlæge ved Sankt Lukas Stiftelsen, hvor han udfoldede en meget betydelig virksomhed som kirurg. Han udnævntes 1900 til titulær professor og nød stor anseelse som en af Nordens ledende kirurger, hvad der gav sig udslag i, at han gentagne gange benyttedes som dommer ved konkurrencer.

Kilder[redigér | redigér wikikode]