Jooks

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Johan Forsby med kunsternavnet Jooks (født 5. marts 1980) er en dansk rapper og forfatter.

Karrieren startede, da han vandt DM i Rap i 1997 med rapgruppen Rent mel. I sin tidlige karriere optrådte han solo med kunstnernavnet MC Jo. Han har desuden arbejdet sammen med en række danske kunstnere som L.O.C., Clemens, Jokeren, Suspekt, Niarn og Per Vers.

Jooks albumdebuterede som solokunstner i juni 2009 med Privilegeret, der udkom på ArtPeople. singlerne "Jackmove" og "Træk vejret" udkom efteråret 2008 og blev efterfulgt af hittet "Hun vil ha' en rapper", som udkom i maj 2009.

I april 2012 begyndte han at udgive sin musik på YouTube i kapitler. Det blev til i alt tre kapitler, som blev lagt online i takt med at de blev produceret, og slutresultatet er en sammenhængende række af musikvideoer med en afrundet fortælling.

I oktober 2014 udkom singlen "Etableret", efterfulgt af "Lige Nu" i november 2014 - begge forløbere for studiealbummet "Dyr"[1] som udkom jan. 2015.

I feb. 2015 udgav han sammen med Tarek Omar romanen 'Sønner af mænd' på Politikens Forlag.

Han er gift med forfatteren Julia Lahme, og de har sammen sønnerne Elias og Sofus.

Diskografi[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b "Første single "Lige Nu" fra kommende Jooks album udkommer i dag » Universal Music Denmark". Arkiveret fra originalen 19. december 2014. Hentet 13. november 2014.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

RapperSpire
Denne biografi om en rapper er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi