Kai Vittrup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kai Vittrup
Født 10. november 1943 (79 år) Rediger på Wikidata
Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politibeamter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kai Vittrup (født 10. november 1943 i Struer) er en dansk chefpolitiinspektør i politiet, hvor han har været chefpolitiinspektør for ordenspolitiet i København siden 1996. I kraft af denne stilling var han chef for sikkerheden under EU-topmødet i København i 2002.

I 2004 udkom interviewbogen Man skal gøre en forskel – tanker fra Basra og omegn, om Kai Vittrups liv, særligt hans udstationeringer i verdens brændpunkter. Bogen er skrevet af journalist Andreas Fugl Thøgersen i samarbejde med Kai Vittrup (forlaget People's Press).

International karriere[redigér | rediger kildetekst]

Kai Vittrup har været udsendt for FN til flere af verdens brændpunkter, bl.a. på Balkan (både i Kroatien og Bosnien-Hercegovina), i Øst-Timor, Irak og senest i Sudan. Han har i perioden 2004-06 med stor succes været leder af FN’s politistyrke i Kosovo.

I juli 2006 blev han udpeget til at fungere som chef for politidelen af FN’s fredsbevarende mission i Sudan, UNMIS. Her bliver han chef for cirka 650 politifolk fra 39 forskellige lande.

Ordener og priser[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne kilder/henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Vista-kdmconfig.pngArtiklen om Kai Vittrup kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi