Knud Christoffersen Ulfeldt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mindesten på skansen ved Sibbarp

Knud Christoffersen Ulfeldt (født 1609, død 28. juli 1657) var en dansk generalkrigskommisær. Han var bror til Ebbe Jakobsen Ulfeldt.

I årene 1620-27 gik han på Sorø Skole, hvorefter han i 1627 tog ophold i London for derefter i 1628 at blive indskrevet ved universitetet i Orleans. I 1630 fik han titel af hofjunker og blev kommisioneret ved tropperne i Holsten i 1635-38. I 1639 gjorde han tjeneste som løjtnant tropperne i Skåne. Senere blev han udnævnt til general-krigszahlkommissær ved lejetropperne i Holsten og modtog som betaling herfor Tønsberg len. Han fik efterfølgende stilling som ansvarlig for rigets militære administration sammen med rigsmarsk Anders Bille.

Han lå i strid med landskommissærerne om retten til skatteopkrævninger, og trods støtte fra kongen måtte han fratræde som marskens næstkommanderende. Han fratrådte i 1646 de norske forleninger og overtog i stedet Landskrona len. Han etablerede en stærk fæstning i byen. Han ledte succesrigt forsvaret af Skåne ved krigsudbruddet i 1657, men faldt ved en træfning i Sibbarp i Osby socken (Østre Gønge herred) den 28. juli 1657, der ellers endte med dansk sejr. Der blev i 1911 rejst en mindesten over ham der.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi