Knud Størup

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg

Knud Størup (født 6. september 1939 født i Sterup er en dansk kommunalpolitiker (udenfor partierne) fra Hirtshals. Han er tidligere sparekassedirektør.

Borgmester i Hirtshals[redigér | redigér wikikode]

I 1966 blev den dengang 26-årige Knud Størup valgt ind i Hirtshals Sogneråd. I 1978 afløste han Jacob Olsen (u.p.) som borgmester. Størup beholdt borgmesterposten, indtil Hirtshals Kommune blev nedlagt 31. december 2006.

Viceborgmester i Hjørring[redigér | redigér wikikode]

Ved det første valg i den nye Hjørring Kommune i 2005 var Knud Størup borgmesterkandidat for Lokallisten, der med 9 mandater blev den største gruppe i det nye byråd. Størup blev dog ikke borgmester i denne omgang.

Ved valget i 2009 fik Lokallisten 5 mandater. Efter valget blev Størup valgt til første viceborgmester for perioden 2010-2013.

Nordjysk amtsrådsmedlem[redigér | redigér wikikode]

I 1997 stiftede Knud Størup den upolitiske Amtslisten, som han repræsenterede i Nordjyllands Amtsråd 1998-2006. Derefter blev Amtslisten omdannet til Borgerlisten Nordjylland, der fik Ole Albæk valgt ind i det nordjyske regionsråd.

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker