Lars Bo Kaspersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lars Bo Kaspersen

Lars Bo Kaspersen.jpg

Personlig information
Født 1961Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse SociologRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lars Bo Sommerfeldt Kaspersen (født 24. juni 1961) er cand.scient.soc., Ph.d., MA, professor i politisk sociologi og komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. Fra maj 2011 til september 2016 var han institutleder sammesteds. Indtil maj 2011 var Kaspersen institut- og centerleder ved International Center for Business and Politics ved Copenhagen Business School. Tidligere var Lars Bo Kaspersen ansat på Statskundskab, Aarhus Universitet som adjunkt og som lektor på Sociologisk Institut, Københavns Universitet. Han har tidligere opholdt sig ved University of Sussex, University of California, Santa Barbara, University of Southampton, Birkbeck College, London, Stanford University og senest ved Yale.

Lars Bo Kaspersen har en omfattende produktion af artikler og bøger bag sig. Han er bl.a. forfatter til "Anthony Giddens – en introduktion til en samfundsteoretiker" og medredaktør af "Klassisk og moderne samfundsteori" og "Klassisk og moderne politisk teori". Sidstnævnte udgivelse førte i 2009 til tildelingen af Sven Henningsen-prisen. I 2008 udkom bogen "Danmark i verden" på Hans Reitzels Forlag. Bogen er en relationel analyse af den danske stats udvikling fra 1815 til i dag. Bogen rejser en kritisk analyse af demokratiets tilstand efter årtusindeskiftet. Han har desuden sammen med Jeppe Strandsbjerg redigeret bogen "Does War Make States? Investigations of Charles Tilly's Historical Sociology", som udkom i 2017 på Cambridge University Press.

Han forsker i en vifte af relaterede problemstllinger af socialteoretisk og politisk teoretisk karakter. Særlig de europæiske statsdannelsesprocesser i et historisk sociologisk og komparativt perspektiv, nye internationaliseringsprocesser, civilsamfundsudvikling, statsteori, de nordiske velfærdsstater, forholdet mellem krig og social forandring samt forholdet mellem forskellige politiske organisationer og rum har hans interesse. Han er co-director af et forskningsprojekt (Civilsamfundet i statens skygge) finansieret af Carlsberg-fondet og Kulturministeriet. Projektet løber frem til 2019.

Social teoretisk er Kaspersen inspireret af relationel teori bl.a. Norbert Elias' social teori og i en vis udstrækning fransk strukturalisme og poststrukturalisme. Desuden er han inspireret af Aristoteles, Hobbes, Montesquieu, Hegel, Marx, Weber og Durkheim.

Lars Bo Kaspersen optræder desuden ofte i medierne som kommentator og analytiker og er endvidere en meget efterspurgt foredragsholder.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Officiel website