Lars Bo Kaspersen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Lars Bo Kaspersen (2015)

Lars Bo Kaspersen (født 1961) er cand.scient.soc., Ph.d., MA, professor i politisk sociologi og komparativ politik ved Institut for Statskundskab, Københavns Universitet. I maj 2011 blev han udnævnt til institutleder sammesteds. Indtil maj 2011 var Kaspersen institut- og centerleder ved International Center for Business and Politics ved Copenhagen Business School. Tidligere var Lars Bo Kaspersen ansat på Statskundskab, Aarhus Universitet som adjunkt og som lektor på Sociologisk Institut, Københavns Universitet. Han har tidligere opholdt sig ved University of Sussex, University of California, Santa Barbara, University of Southampton, Birkbeck College, London samt senest ved Stanford University.

Lars Bo Kaspersen har en omfattende produktion af artikler og bøger bag sig. Han er bl.a. forfatter til "Anthony Giddens – en introduktion til en samfundsteoretiker" og medredaktør af "Klassisk og moderne samfundsteori" og "Klassisk og moderne politisk teori". Sidstnævnte udgivelse førte i 2009 til tildelingen af Sven Henningsen-prisen. I 2008 udkom bogen "Danmark i verden" på Hans Reitzels Forlag. Bogen er en relationel analyse af den danske stats udvikling fra 1815 til i dag. Bogen rejser en kritisk af demokratiets tilstand efter årtusindeskiftet.

Han forsker i en vifte af relaterede problemstllinger af socialteoretisk og politisk teoretisk karakter. Særlig de europæiske statsdannelsesprocesser i et historisk sociologisk og komparativt perspektiv, nye internationaliseringsprocesser, civilsamfundsudvikling, statsteori, de nordiske velfærdsstater, forholdet mellem krig og social forandring samt forholdet mellem forskellige politiske organisationer og rum har hans interesse.

Social teoretisk er Kaspersen inspireret af relationel teori bl.a. Norbert Elias' social teori og i en vis udstrækning fransk strukturalisme og poststrukturalisme. Desuden er han stærkt inspireret af Aristoteles, Hobbes, Montesquieu, Hegel, Marx, Weber og Durkheim.

Lars Bo Kaspersen optræder desuden ofte i medierne som kommentator og analytiker og er endvidere en meget efterspurgt foredragsholder.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Officiel website