Legoland

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Denne artikel omhandler Legoland-kæden. For den danske udgave, se Legoland Billund Resort.
London i Legoland Windsor
Miniland i Legoland Billund.

Legoland er et mærke og varemærke, ejet af Merlin Entertainments, for forlystelsesparker, som har legetøjet Lego som tema. Den første park åbnede i Billund i 1968 som en udendørsudstilling med Lego-huse, landskaber, kørende tog og sejlende skibe. Det blev suppleret med en trafikskole, et stort Lego-tog, en indianerlejr, et dukketeater og en dukkesamling.

Nye parker efter samme koncept er opført i Windsor i England, Günzburg i Tyskland, Carlsbad og Winter Haven i USA, Johor Bahru i Malaysia, Dubai i Forenede Arabiske Emirater og Nagoya i Japan.

Lego solgte i 2005 parkerne til det britiske selskab Merlin Entertainments Group, som Kirkbi (holdingselskab og pengetank for Lego) er medejer af. Legoog Kirk-familien, som ejer Lego, købte ved samme lejlighed nemlig 30 procent af aktierne i selskabet. Kædens 6 parker (2015) omsatte for 1,9 mia. kroner (1. halvår 2015).[1] i 2019 købte LEGO legoland tilbage og nu har arrangeret LEGO movie world i 2020 Lego movie world bliver lavet efter lego movie og lego movie 2 med 3 forlystelser

Legoland-parker i verden[redigér | rediger kildetekst]

LEGOLAND i Günzburg i Tyskland.

Legoland-parker på vej[redigér | rediger kildetekst]

Ophørte Legoland-parker[redigér | rediger kildetekst]

Legoland Discovery Centre i verden[redigér | rediger kildetekst]

Legoland Discovery Centre Oberhausen.

I 2007 introduceres konceptet Legoland Discovery Center som et indendørs mini-Legoland. Det første åbnede i Berlin og er siden fulgt af flere, så der pr. 2015 er tretten centre fordelt på seks lande verden over.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ 30.07. 2015: JP.dk: Legoland giver glædessug i maven hos britiske ejere
  2. ^ Legoland.dk: LEGOLAND® Malaysia åbner lørdag
  3. ^ "LEGOLAND® Dubai Unveils Exciting Plans" (PDF). 2015-10-15. Arkiveret fra originalen (PDF) 14. juni 2015. Hentet 2015-06-14.
  4. ^ 27.02.2015: pol.dk: Legolands ejere vil indtage Kina, Sydkorea og Japan

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]