Lone Rode

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lone Rode
Personlig information
Født 29. maj 1934 Rediger på Wikidata
København, Danmark
Død 9. august 2019 (85 år) Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Forældre Jørgen Rode og Pernille Kirkeby
Ægtefælle Aksel Erhardsen (g. 1968)
Børn Mads Ole Erhardsen
Mette-Line Erhardsen Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1959-1992
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Lone Rode (født 29. maj 1934, død 9. august 2019) var en dansk skuespiller, der gennem mange år var en del af Aarhus Teaters ensemble sammen med sin mand, Aksel Erhardsen.

Lone Rode var oprindeligt uddannet børnehavelærerinde, men hun kom ind på Odense Teaters elevskole i 1957 og blev uddannet skuespiller i 1959. I starten var hun tilknyttet Odense Teater med store roller i blandt andet Peer Gynt (Solvej), Elverhøj (Agnete) og Enetime (eleven). I 1966 flyttede hun til Aarhus Teater, hvor hun spillede et bredt repertoire fra klassikere som William Shakespeare til mere moderne dramatikere som Dario Fo.

I midten af 1980'erne blev hun freelance-skuespiller for at få tid til sine børn, men fra 1992 var hun tilbage som fastansat ved Århus Teater, hvor hun var i nogle år, inden hun trak sig tilbage.

Lone Rode medvirkede sjældent i film, men var af og til med i tv-dramatik. Hun havde blandt andet hovedrollen i tv-serien Frøken Jensens pensionat fra 1982. Hun indlæste flere lydbøger.

Udvalgt filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerSpire
Denne danske skuespillerbiografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Lone Rode kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.