Mads Mygind

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Mads Mygind
Mads-mygind DSC07963.jpg
Mads Mygind læser op til Sommerstemmer ved Brabrand Sø 2017.
Foto Hreinn Gudlaugsson.
Personlig information
Født 1984 Rediger på Wikidata
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Digter Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Mads Mygind (født 1984, Aarhus) er en dansk digter. Debuterede i 2011 med digtsamlingen Før vi har set os omkring på forlaget After Hand. Udgav allerede i 2010 pamfletten Tilbage er et sart pulver af oprør på samme forlag.

Han er cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur fra Århus Universtitet og var i sin studietid formand for foredragsforeningen Kakofoni.

Siden 2005 har han arrangeret litteraturoplæsninger i litteraturforeningen Litteraturen På Scenen. Her har han blandt andet grundlagt en oplæsningsrække på LYNfabrikken og den internationale poesifestival Verbale Pupiller.

Han underviser en gang om ugen i litteratur og skrivekunst på Ry Højskole og Silkeborg Højskole og er ansat på Århus Billed- og Medieskole, hvor han underviser 6.-9.-klasser i at læse og skrive digte. Han er desuden tilknyttet Skrivekunstskolen (Godsbanen, Århus). Ellers underviser han i litteratur og skrivning på folkeskoler, efterskoler, højskoler, universiteter, m.fl. 

Som digter har Mygind bidraget med digte og kortere prosa til diverse antologier, og en lang række litterære tidsskrifter som Hvedekorn, Apparatur, Reception, Den Blå Port, Øverste Kirurgiske, Banana Split, Københavnske Istidende, m.fl.

Han er blevet tildelt skriveophold på blandt andet Det Danske Institut i Athen og Rom, San Cataldo, Ledig House International Writers Residency, Statens Legatbolig i Paris, Skandinavisk Forenings Kunstnerhus i Rom (Circolo Scandinavo), m.fl.

Mygind har modtaget legater fra Statens Kunstfond, Statens Kunstråds Litteraturudvalg, Autorkontoen (Dansk Forfatterforening), og Århus Kommunes Kulturudviklingspulje.

Digtsamlingen Til den lyse morgen (2015) er oversat til fransk.

Han skrev et mindeord om sin ven Yahya Hassan til Information.[1]

Bøger[redigér | redigér wikikode]

  • "Tilbage er et sart pulver af oprør", After Hand (2010).[2]
  • "Før vi har set os omkring", After Hand (2011).[3]
  • "Jeg stiger på en bus ud til Gellerup", Jorinde&Joringel (2015).[4]
  • "Til den lyse morgen", Antipyrine (2015) - oversat til fransk: J´écris pour le matin clair – Éditions Lanskine (2020).[5]
  • "nu" (bogobjekt med Lise Haurum), 365TEKSTER (2017) - nomineret til litteraturprisen "Bukdahls Bet" 2017.
  • "Bergamo", Forlaget Kronstork (2018).

Videoværker[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]