Silkeborg Højskole

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Silkeborg Højskole
Silkeborghojskole.jpg
Skolen i 2010.
Generelle informationer
Type Folkehøjskole
Sted Danmark Silkeborg, Danmark
Grundlagt 1969; 49 år siden (1969)
Forstander Jacob Zakarias Eyermann
Eksterne henvisninger
www.silkeborghojskole.dk
CVR-nummer 29614253Rediger på Wikidata

Silkeborg Højskole er en grundtvigiansk højskole oprettet i 1969 af FDF og FPF.

Højskolen er beliggende ved Silkeborg Langsø, og er en en velbesøgt højskole der tiltrækker unge fra alle dele af Danmark. Silkeborg Højskole har i gennemsnit omkring 100 elever på de lange kurser. Hovedfag på højskolen er:

  • PolitikStudierejser til USA og Kina
  • MusikStudierejser til USA
  • FriluftslivMed mulighed for New Zealand eller Canada-explorer
  • KunstArt Studio med studierejser til Kenya
  • U-landRejseprojekter til Zambia, Ghana, Etiopien og Indien
  • Idræt og vandsport
  • EuroClass (med engelsk som undervisningssprog).

Højskolen har en lang tradition for at knytte rejser sammen med kursusudbuddet. De senere år er rejserne i stadig højere grad knyttet til den faglige undervisning. Således har politik- og musikfaget rejser til blandt andet New York, Memphis og Beijing med i semesterplanerne, friluftsliv udbyder en række explorerrejser til blandt andet Canada og New Zealand, mens uland har skiftende rejsemål i den tredje verden.

På Silkeborg Højskole har man valgt at videreudvikle den traditionelle, brede højskole med mange fag indenfor både det boglige, det musisk/kreative og det fysisk udfordrende. Målgruppen er de 18 til 25-årige.

Blandt højskolens faciliteter kan nævnes svømmehal, fitnesscenter, musikstudie, friluftscenter med kajak og kano, idrætshal, teater- og foredragssal, biograf, direkte adgang til Silkeborg Langsø, fodboldbaner, adgang til atletikstadion og meget mere.

Langt de fleste kursister på højskolens lange kurser (forår og efterår) er unge på vej mellem ungdoms- og videregående uddannelse. Højskoleopholdet bruges blandt andet til at afklare sig med hensyn til videre studievalg. Silkeborg Højskole udbyder igennem sommeren en lang række sommerkurser, rettet imod alle aldre og målgrupper.

Gennem årene er flere landskendte sange udsprunget af det kreative miljø på skolen. Den mest kendte er "Livstræet" ("Lad os lege i livstræets krone") med tekst og musik af Erik Lindebjerg og Hans Holm, tidligere henholdsvis kunstlærer og musiklærer.

Forstander er fra 1. november 2014 Jacob Zakarias Eyermann, der tager over for Helga og Carsten Kolby Kristiansen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Koordinater: 56°10′41.9″N 9°35′26.94″Ø / 56.178306°N 9.5908167°Ø / 56.178306; 9.5908167