Magic Mike

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Magic Mike
Overblik
Genre Dramafilm,
komediefilm,
melodrama,
sexploitation-film Rediger på Wikidata
Instrueret af Steven Soderbergh
Produceret af Nick Wechsler
Gregory Jacobs
Channing Tatum
Reid Carolin
Manuskript af Reid Carolin
Medvirkende Channing Tatum
Alex Pettyfer
Matthew McConaughey
Cody Horn
Olivia Munn
Matt Bomer
Joe Manganiello
Gabriel Iglesias
Fotografering Steven Soderbergh
Klip Steven Soderbergh
Filmstudie Nick Wechsler Productions
Iron Horse Entertainment
Extension 765
Distributør Warner Bros. Pictures (USA)
FilmNation Entertainment (International)[1]
Udgivelsesdato 29. juni 2012
Censur 15 år Tilladt for børn over 15 år[2]
Længde 110 minutter [3]
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Budget $7 million[4][5]
Indtjening $167,221,571[5]
Fortsættes i Magic Mike XXL
Links
på IMDb
på scope.dk
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Magic Mikes hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Magic Mike er et amerikansk komedie-drama fra 2012, som er instrueret af Steven Soderbergh og i filmen medvirker Channing Tatum, Alex Pettyfer, Matt Bomer, Joe Manganiello og Matthew McConaughey.[6] Filmen handler om den 19-årige Adam, som bliver del af mandestripperverden, ført an af Mike Lane, som har været i branchen i seks år.

Filmen er løst baseret på Tatums egne oplevelser, som en 18-årig stripper i Tampa, Florida. Magic Mike blev optaget flere steder om rundt og i den vestlig centrale del af Florida. Filmen lukkede Los Angeles Film Festival den 24. juni 2012, og blev udgivet af Warner Bros. den 29. juni 2012 og blev både et anmelder- og publikumshit.

En fortsættelse, Magic Mike XXL, instrueret af Gregory Jacobs,[7] havde premiere den 1. juli 2015.

Plot[redigér | rediger kildetekst]

Mike (Tatum) har store planer for sin egen virksomhed, men betaler sine regninger gennem en række underlige jobs, især som stjernestripper på Xquisite Strip Club i Tampa, en klub ejet af Dallas (McConaughey), som drømmer om at skabe et "imperium" af stripklubber.

Mike møder snart den 19-årige Adam (Pettyfer), en fyr der er droppet ud af college, som ender op på byggepladsen, hvor Mike arbejder. Mike tager Adam under sin vinge og opfordrer ham til at begynde at strippe på Xquisite. Mike bliver også præsenteret for Adams søster Brooke (Horn). På trods af sit on-and-off forhold til kvinden Joanna (Munn), bliver Mike sig tiltrukket af Brooke og lover at passe på Adam.

Adam synker dybere og dybere ind i Xquisite-dansernes overdrevne livsstil, med stofmisbrug og sex med mange af deres kunder. Da Dallas meddeler, at han har en plan om at flytte deres klub til Miami, betroer Mike sig til Brooke, at han er træt af livsstilen og håber at kunne få et mindre lån for at forfølge sin drøm om at åbne en møbelvirksomhed. Banken afviser hans låneansøgning, og Mike indser, at han er nødt til at blive i branchen for at kunne betale sine regninger. Mike deltager senere i en fest i Dallas' hus, hvor Adam bliver en del af en pyramideforretning med handel af stoffer med Tobias (Iglesias), Xquisites DJ, i toppen, hvor Adam skal sælges stoffer til Xquisites kunder og får udleveret en pakke ecstasy, som han skal sælge. Adam er nu afhængig af stoffer og Mike forsøger at skjule Adams hensynsløse opførsel for Brooke, som stoler på at Mike passer på ham.

Et par dage senere optræder Mike og Adam til en privat fest i et studenterforeningshus, hvor Adam har stofferne med. Ved festen giver Adam en af pigerne en ecstasy-pille, der forårsager et slagsmål mellem Adam og pigens kæreste. Mike og Adam er tvunget til at flygte uden stofferne, som Adam siger var $1.000 værd. De har heller ikke fået deres betaling med i flugten, hvilket gør Dallas rasende. Efter næste aftens show, tager Mike og Adam stoffer og tager hen til en klub. Adam kaster op og besvimer; Brooke finder ham på Mikes gulv næste morgen. Brooke konfronterer vredt Mike om hans livsstil og afslutter hendes venskab med ham. Tobias og hans leverandører bryder ind i Mikes hus og leder efter Adam og afslører, at stofferne faktisk var $10.000 værd. Mike betaler Adams regning med det meste af sin opsparing.

Senere, inden strippernes sidste forestilling på Xquisite, beslutter Mike, at han har fået nok. Da han ved, at Dallas ikke føler nogen loyalitet over for nogen af stripperne og er drevet af grådighed, forlader Mike klubben gennem bagdøren. Efter at have indset, at Mike ikke kommer tilbage, forfremmer Dallas Adam til at erstatte Mike som hoveddanser. Mike kører til Brookes lejlighed og fortæller hende, at han er holdt op med at strippe. Hun har hørt, hvad han gjorde for Adam, og hun inviterer ham ind til morgenmad, selvom det er midt om natten. Hun spørger legende, hvad de kan gøre indtil morgen, og de forenes i et kys.

Cast[redigér | rediger kildetekst]

Produktion[redigér | rediger kildetekst]

Udvikling[redigér | rediger kildetekst]

Magic Mike er instrueret af Steven Soderbergh og baseret på et manuskript af Reid Carolin, som også er producer på filmen. Manuskriptet er delvist inspireret af Channing Tatums egne oplevelser som stripper i Tampa, Florida, da han var 18 år. Tatum sagde, at han gerne ville indfange atmosfæren og energien fra hans fortid som stripper, men at filmens handling er opdigtet, hvilket giver dem mulighed for at skabe deres egne scenarier.[13] Projektet, der blev annonceret i april 2011,[14] var med-finansieret af Soderbergh og Tatum.[15] I 2010 fortalte Tatum en australsk avis, at han ville lave en film om sine oplevelser som stripper, med ordene, "Jeg har allerede udvalgt en instruktør. Jeg vil gerne have Nicolas Refn til at lave den, han lavede filmen Bronson, fordi han vil være for vild til det."[16] Refn sagde også ja til projektet, fordi han og Tatum allerede havde planer om at lave en anden film sammen. Den anden film blev dog ikke til noget, og på grund af Tatums travle skema, gik Tatum i stedet til Soderbergh, som han samtidig arbejdede sammen med i Haywire, med ideen.[17] Efter Soderbergh havde castet Tatum og Pettyfer til de ledende roller, brugte Carolin tiden på at gennemrette manuskriptet.[9] Han skrev første udkast i løbet af en måned.[18] Soderbergh fremlagde at vise historien fra to personers synspunkt: historien fortalt gennem den unge Adam og fortalt gennem hans mentor Mike.[19]

Dansenumrene blev koregraferet af Alison Faulk, mens Christopher Peterson stod for kostumedesign og Frankie Pine stod for musikken.[19] Der optrædes med flere dansenumre i filmen. Musikproduceren Jack Rayner skabte en special dubstep-version af sangen "It's Raining Men" sunget af Countré Black, til det første dansenummer stripperne optræder med i filmen.[20] Til dette nummer valgte Peterson at bruge glitterspray på paraplyerne og regnfrakkerne for at få dem til at se våde ud.[19] The Kids første strip havde med vilje ingen koreografi og det var Pettyfers egen idé, at han skulle smide bukserne.[21] Inden optagelserne vidste Pettyfer ikke hvilken sang der ville blive spillet, og det endte med at blive Madonnas "Like a Virgin" sunget af Nashville-sangeren Chris Mitchell.[19][22] Strippertruppen optræder til sangen "Sound Off (The Duckworth Chant)" med andre tekster til et militær-inspireret nummer.[23] Scenen hvor Mike og Adam skal optræde i et studenterforeningshus udklædt som politibetjente var ikke med i det oprindelige manuskript, men var Petersons idé.[24] Musiksupervisor Pine planlagde egentlig at bruge Kid Rocks "Cowboy" til The Kids cowboy-inspirerede dansenummer. Det var dog ikke muligt, så hun valgte i stedet Big & Richs "Save a Horse (Ride a Cowboy)".[25] Ved kendskab til Tatums danseevner, gav Faulk ham frie hænder til at koreografere Mikes sidste solo til dubstepsangen "Calypso" af Excision og Datsik.[26] McConaughey, som ikke havde nogen dansenumre planlagt i det originale manuskript, ville gerne have en stripperoptræden, som bliver det sidste dansenummer i filmen, hvor han først synger "Ladies of Tampa" og derefter stripper. Sangen blev skrevet i løbet af tre timer af musik-supervisor Frankie Pine, Matthew McConaughey og Martin Blasick, McConaugheys guitarunderviser.[27] G-strengene blev lavet af firmaet Pistol Pete.[19]

Casting[redigér | rediger kildetekst]

Den 16. august 2011 blev det officielt, at Matthew McConaughey havde fået en rolle i filmen.[8] Han var den første person til at blive castet til filmen, næst efter Tatum.[19] McConaughey afslørede, at Soderbergh selv ringede til ham for at tilbyde ham rollen. Efter Soderbergh havde pitchet ham historien, havde McConaughey grint og sagt ja til rollen indenfor 10 miniutter. Det blev anden gang han sagde ja til en rolle over telefonen: første gang var til en Richard Linklater-film. Om rollen har McConaughey udtalt: "Jeg vidste at jeg bare var nødt til at prøve det af. Det var virkelig sjovt at skulle spille en så engageret, på så mange måder."[17][28] Joe Manganiello sagde ja til rollen som Big Dick Richie efter at have talt med What to Expect When You're Expecting-kollegaen Chris Rock, som overtalte ham til at gøre det.[29] Cody Horn fortalte hvordan hun fik rollen som Brooke: "De ville egentlig ikke se mig til audition, fordi jeg var for ung, men min agent, Jason, kæmpede for at få mig ind. Carmen Cuba, castinglederen, gik med til at mødes med mig og mødet blev optaget. Hun spurgte mig om mit liv, mit kærlighedsliv, sådan nogen ting. Vi snakkede som var vi veninder; det var mere venskabeligt end et formelt møde. Jeg fik så et opkald om at jeg var inviteret til audition til filmen. Efter vi havde spillet scenerne til auditionen, trak Carmen mig til side og sagde, "det her vil aldrig ske i din karriere igen, men du havde rollen inden du trådte ind af døren."[30]

Castet besøgte en stripklub for at se hvordan den verden med dansenumre var, samt fik informationer om hvad der foregår backstage.[18] Som forberedelse til rollen fik McConaughey regelmæssigt voksbehandlinger i Los Angeles.[31] Matt Bomer måtte tage 7 kg på til hans rolle.[32] Adam Rodriguez trænede løb- og styrketræning.[19]

Optagelser[redigér | rediger kildetekst]

Hoveddelen af optagelserne blev indspillet i Playa del Rey, Los Angeles i september 2011[33] og senere blev der også optaget i Tampa i slut oktober.[34] Scenerne som finder sted i den opdigtede klub Xquisite blev filmet i Studio City, Los Angeles.[35] Locations i Florida var bl.a. Fort Desoto Bridge, Dunedin-kysten, den mexicanske golf, Tampa, Ybor City, St. Petersburg, Tarpon Springs og Tierra Verde.[19][36] Soderbergh optog det meste af filmen gennem et double straw camera-filter, bortset fra inde i klubben.[19]

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Soundtracket blev udgivet den 28. juni 2012 af WaterTower Music.[37][38] Andre sange i filmen er bl.a. Cobra Starships "#1Nite", Sean Pauls "Got 2 Luv U" og Ginuwines "Pony".[39]

Track listing
Nr. TitelKunstner(e) Længde
1. "Breakdown"  Alice Russell 3:45
2. "It's Raining Men"  Countré Black 1:57
3. "Bang Bang Boom"  The Unknown 1:58
4. "Gimme What You Got"  Black Daniel 3:13
5. "Just For Now"  Cloud Control 3:57
6. "Money"  Ringside 2:54
7. "Sassy Sexy Wiggle"  Joe Tex 4:02
8. "Mo Cash!"  Vegas Audio Ninjas 2:08
9. "Wash U Clean"  Beth Thornley 3:13
10. "Victim"  Win Win & Blaqstarr 3:37
11. "Ladies of Tampa"  Matthew McConaughey 1:14
12. "Feels Like the First Time"  Foreigner 4:20

Udgivelse[redigér | rediger kildetekst]

Warner Bros. Pictures erhvervede de amerikanske distributionsrettigheder til den independent-producerede film den 27. oktober 2011. Magic Mike blev vist første gang ved Los Angeles Film Festival hvor den lukkede festivalen den. 24. juni 2012, med en national udgivelse den 29. juni 2012 i USA.[40][41]

Marketing[redigér | rediger kildetekst]

Den første trailer i fuld længde for filmen blev udgivet på iTunes den 18. april 2012 med en plakat, der fortalte filmens navn.[42] Den første plakat med castet blev udgivet den 1. juni 2012, sammen med en ny trailer.[43] Endnu en plakat blev udgivet den. 4. juni 2012, og en fjerde trailer blev udgivet den 13. juni 2012.[44][45] For at promovere filmen optrådte Channing Tatum, Matthew McConaughey, Joe Manganiello og Matt Bomer i et photoshoot til Entertainment Weekly som kom på gaden den. 25. maj 2012.[46] Den 3. juni 2012 deltog Tatum, McConaughey og Manganiello ved MTV Movie Awards, hvor de overrakte prisen i kategorien "Best On-Screen Transformation". Under overrækkelsen ankom Manganiello udklædt som en strippende brandmand.[47]

Filmens kampagne, som oprindeligt appellerede til heteroseksuelle kvinder, blev også rettet mod homoseksuelle mænd, efter det blev klart at der også var et publikum i dem.[48] Warner Bros. ansatte marketingfirmaet Kartel Group til at lave den rette kampagne målrettet homoseksuelle mænd.[48] Website AfterElton.com beskrev, at homoseksuelle mænd ikke kunne forholde sig til filmens første trailer, fordi filmen heri blev "solgt som en romantisk komedie" med fokus på forholdet mellem Tatum og Horn, men det ændrede sig da kampagne nu skiftede fokus til "den mandlige krop" i en aldersbegrænsede trailer (den fjerde trailer).[48] I juni 2012 sås en Magic Mike-flåde i West Hollywoods Pride Parade og ved andre pride-events i New York og San Francisco.[49]

Box office[redigér | rediger kildetekst]

Magic Mike viste sig at blive et box office-hit, med en indtjening på $113,721,571 og $53,500,000 udenfor Nordamerika med en total indtjening på $167,221,571 verdenom ud fra et beskedent budget på $7 million; den er den bedst indtjenende film indenfor danse-genren.[5] På premieredagen (29. juni 2012) tjente filmen bedre end forventet, og indtjente $19 million, plus en indtjening på $2 million ved midnatsvisningen.[50][51] Den afsluttede åbningsweekenden lige bad Ted med en total på $39,127,170.[52] Det var første gang en R-rated film indtjente mere end $21 million hen over en weekend.[53]

I åbningsweekenden havde Magic Mike et publikum bestående af 73% kvinder, og 43% et publikum med en alder over 35 år.[54] Dan Fellman, Warner Bros. Pictures President of Domestic Distribution udtalte, at fænomenet kunne sammenlignes med Sex and the City, som også appellerede til større grupper af kvinder.[53]

Magic Mike var mere succesfuld i de røde republikanske stater end de blå demokratiske. Billetsalget i St. Louis og Nashville var 30% mere end forventet. Hvor billetsalget i New York City var 30% under forventningen.[55]

Anmeldelser[redigér | rediger kildetekst]

Rotten Tomatoes har filmen godkendelsesrating på 79%, baseret på 211 anmeldelser med en gennemsnitlig rating på 6.87/10. Siden kritiske konsensus lyder, "Magic Mikes følsomme instruktion, kloge manuskript, og stærke optrædner tillader publikum både at have mel i munden og blæse samtidig."[56]Metacritic, som tildeler normaliseret rating baseret på anmeldelser fra alle anmeldelser, har filmen en score på 72 ud af 100, som er baseret på 38 anmeldelser, som indikerer "generelt gode anmeldelser".[57] Publikum angav på CinemaScore filmen den gennemsnitlig karakter "B" på en A+ til F-skala.[58] Kofi Outlaw fra Screen Rant sagde om filmen, "en diskret kommentering på arbejdernes kamp og faldgruberne i den amerikanske drøm."[59]

Filmen affødte Academy Award-rygter om Matthew McConaugheys præstation som Dallas.[60][61][62] Han blev ikke udvalgt til at være blandt de nominerede, hvilket blev beskrevet som "snobberi" af flere.[63][64][65][66][67][68]

Top 10-lister[redigér | rediger kildetekst]

Magic Mike blev listet på mange anmelders top 10-lister.[69]

Anerkendelser[redigér | rediger kildetekst]

Pris Kategori Modtager(e) Resultat
Broadcast Film Critics Association[70] Best Supporting Actor Matthew McConaughey Nomineret
Detroit Film Critics Society[71][72] Best Supporting Actor Matthew McConaughey
Houston Film Critics Society[73][74] Best Supporting Actor Matthew McConaughey
Independent Spirit Awards[75][76] Best Supporting Male Matthew McConaughey Vundet
National Society of Film Critics Awards[77] Best Supporting Actor Matthew McConaughey (også for Bernie)
New York Film Critics Circle Awards[78] Best Supporting Actor Matthew McConaughey (også for Bernie)
People's Choice Awards[79][80] Best Dramatic Film Magic Mike Nomineret
Favorite Movie Actor Channing Tatum (også 21 Jump Street og The Vow)
Favorite Dramatic Actor Channing Tatum (også for The Vow)
MTV Movie Awards[81] Best Male Performance Channing Tatum
Best Shirtless Performance Channing Tatum
Best Musical Moment Channing Tatum, Matt Bomer, Joe Manganiello, Kevin Nash og Adam Rodríguez

Home media[redigér | rediger kildetekst]

Magic Mike blev udgivet på DVD og Blu-ray den 23. oktober 2012. I løbet af den første uge, solgte den 698,497 DVD og indtjente $10,449,515. Frem til den 23. december 2012, nåede DVD-salget op over 1.9 million med $26,362,047 i indtjening.[82]

Fortsættelse[redigér | rediger kildetekst]

Nuvola apps download manager2-70%.svg Hovedartikel: Magic Mike XXL.

I en Twitter Q&A i juli 2012 bekræftede Tatum arbejdet på en fortsættelse: "Ja, ja og ja! Vi er ved at udforme et koncept lige nu. Vi vil vende manuskriptet på hovedet og gøre det endnu større."[83] I marts 2014 blev Magic Mikes assisterende instruktør Gregory Jacobs valgt til at instruere fortsættelsen med titlen Magic Mike XXL, hvis optagelser begyndte i slut 2014.[84] Filmen havde premiere den 1. julii 2015.[85]

Teatermusical[redigér | rediger kildetekst]

Reid Carolin, som skrev filmens manuskript, har arbejdet på at lave en musicaludgave af filmen til Broadway.[86]

Projektet blev bekræftet den 3. juni 2018 i den britiske finale af Britain's Got Talent, at en britisk musical-udgave af Magic Mike var i produktion og med forventet premiere i november 2018. Magic Mike Live London åbnede på Hippodrome Casino i Leicester Square den 10. november 2018.[87]

Tv-serie[redigér | rediger kildetekst]

HBO Max bestilte i april 2021 en reality-konkurrence programserie, med titlen The Real Magic Mike. Tatum og Soderbergh skulle være executive producers med en forventet premiere slut 2021. Serien blev produceret af Eureka Productions og Warner Bros. Unscripted Television, i samarbejde med Warner Horizon.[88][89]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

 1. ^ Fleming, Mike. "AFM: FilmNation Unveils Back To Back Terrence Malick Films 'Lawless' And 'Knight Of Cups,' With Ryan Gosling, Christian Bale And Cate Blanchett". Deadline.com. Hentet 9. juli 2012.
 2. ^ Magic MikeMedierådet for Børn og Unge. Hentet 29. august 2015
 3. ^ "MAGIC MIKE (15)". Lions Gate UK. British Board of Film Classification. 30. maj 2012. Hentet 17. oktober 2013.
 4. ^ Kaufman, Amy (28. juni 2012). "Seth MacFarlane's 'Ted' to dominate stuffed box-office weekend". Los Angeles Times. Hentet 9. juli 2012.
 5. ^ a b c "Magic Mike (2012)". Box Office Mojo. 29. juni 2012. Hentet 9. juli 2012.
 6. ^ "Magic Mike". Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Hentet 1. oktober 2016.
 7. ^ "Magic Mike XXL". Turner Classic Movies. Atlanta: Turner Broadcasting System (Time Warner). Hentet 1. oktober 2016.
 8. ^ a b c d Sneider, Jeff (16. august 2011). "McConaughey joins Tatum in stripper pic". Variety. Hentet 26. august 2012. (abonnement nødvendigt)
 9. ^ a b c Kroll, Justin (22. august 2011). "Cody Horn likes 'Magic Mike'". Variety.
 10. ^ Fleming, Mike (31. august 2011). "Olivia Munn Joins 'Magic Mike'". Deadline Hollywood. Hentet 13. september 2011.
 11. ^ "Matthew Bomer Will Also Strip for Magic Mike". New York. 17. august 2011. Hentet 13. oktober 2011.
 12. ^ a b c Fernandez, Jay A. (6. september 2011). "'Bridesmaids' Actress Signs on for 'Magic Mike'". The Hollywood Reporter.
 13. ^ "Channing Tatum Interview for 'Magic Mike'". Flicks and Bits. 23. juni 2012. Arkiveret fra originalen 1. juli 2012. Hentet 1. september 2012.
 14. ^ McNary, Dave (29. april 2008). "Soderbergh, Tatum eye stripper pic". Variety.
 15. ^ Kirkland, Bruce (18. januar 2012). "Tatum remembers stripper past". Toronto Sun. Hentet 19. januar 2012.
 16. ^ "Channing Tatum's stripper past". The Sydney Morning Herald. 18. januar 2010.
 17. ^ a b Ellwood, Gregory Ellwood (28. juni 2012). "Matthew McConaughey Shirtless: 'Magic Mike' Star Reveals Tearful Manscaping Routine". HitFix. Hentet 26. august 2012.
 18. ^ a b Lee, Ashley (25. juni 2012). "LAFF 2012: Channing Tatum, Matthew McConaughey Salute Soderbergh at 'Magic Mike' Premiere (Video)". The Hollywood Reporter. Hentet 2. september 2012.
 19. ^ a b c d e f g h i "Production notes" (PDF). Magic Mike. Warner Bros. Hentet 2. september 2012.
 20. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — It's Raining Men". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 21. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — The Kid takes the stage for the first time". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 22. ^ eMinor. "Chris Mitchell - Pop from Nashville, TN". ReverbNation.
 23. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — God bless America!". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 24. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — The sorority house call". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 25. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — "Save a Horse (Ride a Cowboy)"". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 26. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — Mike's "rebellion dance"". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 27. ^ Bierly, Mandi (30. juni 2012). "'Magic Mike': Stripper Tales Exposed! — Dallas' goodbye to "Ladies of Tampa" (Part 1)". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 7. juli 2012. Hentet 2. september 2012.
 28. ^ Radish, Christina (27. juni 2012). "Channing Tatum, Matthew McConaughey, Matt Bomer and Joe Manganiello Talk MAGIC MIKE, Male vs. Female Strip Clubs, Dance Numbers and More". Collider.com. Arkiveret fra originalen 1. september 2012. Hentet 26. august 2012.
 29. ^ "Chris Rock Convinced Joe Manganiello To Do Magic Mike". Contactmusic.com. 26. marts 2012. Hentet 10. december 2012.
 30. ^ Bronner, Sasha (29. juni 2012). "Cody Horn, 'Magic Mike' Star, Talks Steven Soderbergh, Strip Clubs And Wanting To Become A Jedi: My LA". The Huffington Post. Hentet 26. august 2012.
 31. ^ Morris, Meagan (3. juli 2012). "How the Cast of 'Magic Mike' Really Feels About Thongs, Body Waxing and Dancing". Yahoo! News. Arkiveret fra originalen 22. oktober 2013. Hentet 26. august 2012.
 32. ^ Malkin, Marc (25. juni 2012). "Magic Mike's Matt Bomer Talks About Being Out as Gay: What Brought Him to Tears?". E! Online. Hentet 26. august 2012.
 33. ^ Christine (19. september 2011). "'Magic Mike' begins filming in Los Angeles". On Location Vacations. Arkiveret fra originalen 23. oktober 2013. Hentet 2. september 2012.
 34. ^ "Steven Soderbergh's Stripper Movie 'Magic Mike' Gyrating Toward Warner Bros?". Deadline Hollywood. 19. oktober 2011. Hentet 18. november 2011.
 35. ^ Szymanski, Mike (30. juni 2012). "See the Sizzling 'Magic Mike' Shoot in Studio City [PHOTOs]". Patch.com. Hentet 2. september 2012.
 36. ^ Persall, Steve (28. juni 2012). "Tampa Bay plays key role in Channing Tatum's striptease dramedy 'Magic Mike'". Tampa Bay Times. Hentet 2. september 2012.
 37. ^ Caulfied, Keith (21. maj 2012). "'Magic Mike' Soundtrack Track List Revealed". Billboard. Hentet 29. august 2012.
 38. ^ "Magic Mike: Original Motion Picture Soundtrack". 26. juni 2012. Hentet 29. august 2012.
 39. ^ "Magic Mike (2012)". Soundtrack.net. Hentet 2. september 2012.
 40. ^ "TOLDJA! Warner Bros Acquires Stripper Pic 'Magic Mike,' Bares June 29 Release Date". Deadline Hollywood. 27. oktober 2011. Hentet 18. november 2011.
 41. ^ Marks, Lisa (25. juni 2012). "Los Angeles film festival: Magic Mike and the closing-time striptease". The Guardian. Hentet 2. september 2012.
 42. ^ Adam Chitwood (18. maj 2012). "First Trailer and Poster for MAGIC MIKE Starring Channing Tatum and Matthew McConau2, 2012". Arkiveret fra originalen 18. september 2020. Hentet 10. oktober 2021.
 43. ^ Brevet, Brad (1. juni 2012). "Tatum Strips in New 'Magic Mike' Trailer and Poster". Rope of Silicon. Hentet 2. september 2012.
 44. ^ Gallagher, Brian (4. juni 2012). "Second Magic Mike Poster". MovieWeb.com. Arkiveret fra originalen 19. oktober 2013. Hentet 2. september 2012.
 45. ^ Dibdin, Emma (13. juni 2012). "Exclusive: Channing Tatum, Matthew McConaughey in red band 'Magic Mike' trailer". Digital Spy. Hentet 2. september 2012.
 46. ^ "'Magic Mike' Guys: EW Portraits". Entertainment Weekly. Arkiveret fra originalen 10. juli 2012. Hentet 1. september 2012.
 47. ^ Schwartz, Terry (3. juni 2012). "'Magic Mike' Stars Give Elizabeth Banks Movie Award ... And More". MTV News. Hentet 2. september 2012.
 48. ^ a b c Piepenburg, Erik (4. juli 2012). "'Magic Mike' Is Big Draw for Gay Men". The New York Times. Hentet 2. september 2012.
 49. ^ McClintock, Pamela (26. juni 2012). "Moms and Gays Boost 'Magic Mike's' Box Office Chances in a Big Way". The Hollywood Reporter. Hentet 2. september 2012.
 50. ^ Lang, Brent (29. juni 2012). "Raunchy Box-Office Battle: 'Ted,' 'Magic Mike' Gross More Than $2M in Midnight Shows". The Wrap. Hentet 29. august 2012.
 51. ^ McClintock, Pamela (30. juni 2012). "Box Office Report: 'Ted,' 'Magic Mike' Almost Tie on Friday, Both Wildly Overperform". The Hollywood Reporter. Hentet 26. august 2012.
 52. ^ "Weekend Box Office Results for June 29-July 1, 2012". Box Office Mojo. 2. juli 2012. Hentet 23. juli 2012.
 53. ^ a b Kaufman, Amy (2. juli 2012). "'Ted,' 'Magic Mike' have a record weekend for R-rated movies". Los Angeles Times. Hentet 26. august 2012.
 54. ^ McClintock, Pamela (1. juli 2012). "Box Office Report: 'Ted' Earns Record $54.1 Mil; 'Magic Mike' Sizzles With $39.2 Mil". The Hollywood Reporter. Hentet 28. august 2012.
 55. ^ Claude Brodesser-Akner (15. september 2012). "A Proposal for Fixing Hollywood's Box-Office Problem". Vulture.com. Hentet 14. maj 2016.
 56. ^ "Magic Mike". Rotten Tomatoes. Hentet 27. maj 2020.
 57. ^ "Magic Mike". Metacritic. Hentet 22. juli 2012.
 58. ^ "Box Office Report: 'Ted,' 'Magic Mike' Almost Tie on Friday, Both Wildly Overperform". The Hollywood Reporter (engelsk). 30. juni 2012. Hentet 2020-06-06.
 59. ^ Outlaw, Kofi (29. juni 2012). "'Magic Mike' Review". Screen Rant. Hentet 2020-09-07.
 60. ^ Jaggernauth, Kevin (13. april 2012). "New Looks At Steven Soderbergh's 'Magic Mike;' Could Matthew McConaughey Earn An Oscar Nomination?". IndieWire. Arkiveret fra originalen 24. oktober 2012. Hentet 26. august 2012.
 61. ^ Gleiberman, Owen (1. juli 2012). "Matthew McConaughey: He's a star reborn, and newly laid bare, in 'Magic Mike'". Entertainment Weekly. Hentet 26. august 2012.
 62. ^ Davis, Clayton (14. august 2012). "Is there 'Magic' in McConaughey's Oscar Campaign?". The Awards Circuit. Arkiveret fra originalen 19. august 2012. Hentet 26. august 2012.
 63. ^ Bierly, Mandi (10. januar 2013). "Oscar snubs Ben Affleck, Kathryn Bigelow, Matthew McConaughey: Which omission hurts the most?". Entertainment Weekly. Hentet 10. januar 2013.
 64. ^ Nordine, Michael (10. januar 2013). "Films That Should Be Nominated for Oscars But Won't Be: Our Complete List". LA Weekly. Arkiveret fra originalen 15. januar 2013. Hentet 10. januar 2013.
 65. ^ Fashingbauer, Gael (10. januar 2013). "No strippers or slaveowners: Snubs and surprises from the Oscar nominations". Today.com. Arkiveret fra originalen 12. januar 2013. Hentet 10. januar 2013.
 66. ^ Zeitchik, Steven (10. januar 2013). "Oscar nomination snubs include Affleck, Bigelow and 'Skyfall'". Los Angeles Times. Hentet 10. januar 2013.
 67. ^ Feinberg, Scott (10. januar 2013). "The Oscar Nomination Snubs That Have Fans and Industry Insiders Baffled (Analysis)". The Hollywood Reporter. Hentet 10. januar 2013.
 68. ^ Rosen, Christopher (10. januar 2013). "Ben Affleck's Oscar Snub & More Surprises From The 2013 Oscar Nominations". The Huffington Post. Hentet 10. januar 2013.
 69. ^ "2012 Film Critic Top Ten Lists". Metacritic.
 70. ^ Nordyke, Kimberly (11. december 2012). "'Lincoln' Leads Critics' Choice Movie Awards Nominees With Record-Setting 13 Mentions". The Hollywood Reporter. Hentet 16. december 2012.
 71. ^ Serba, John (11. december 2012). "'Silver Linings Playbook' tops Detroit Film Critics Society's 2012 nominations". MLive.com. Hentet 16. december 2012.
 72. ^ "The 2012 Detroit Film Critics Society Awards". Detroit Film Critics Society. 14. december 2012. Arkiveret fra originalen 1. september 2013. Hentet 10. januar 2013.
 73. ^ Lodge, Guy (16. december 2012). "'Lincoln' leads Houston Film Critics nods". HitFix. Hentet 16. december 2012.
 74. ^ "2012 Houston Film Critics Nominees — Winners". Texasartfilm.com. Arkiveret fra originalen 21. marts 2015. Hentet 10. januar 2013.
 75. ^ Kilday, Gregg (27. november 2012). "'Silver Linings Playbook,' 'Moonrise Kingdom' Dominate Independent Spirit Awards Nominations". The Hollywood Reporter. Hentet 28. november 2012.
 76. ^ Bustos, Kristina (23. februar 2013). "Matthew McConaughey wins for 'Magic Mike' at Independent Spirit Awards". Digital Spy. Hentet 24. februar 2013.
 77. ^ "'Amour' Wins 3 Nods from the National Society of Film Critics". Deadline Hollywood. 5. januar 2013. Hentet 10. januar 2013.
 78. ^ Staff. "2012 Awards". New York Film Critics Circle. Hentet 3. december 2012.
 79. ^ Khatchatourian, Maane (19. november 2012). "The People's Choice Awards nominees are ..." Entertainment Weekly. Hentet 15. november 2012.
 80. ^ "People's Choiec Awards Nominees". People's Choice Awards. Arkiveret fra originalen 28. januar 2016. Hentet 10. januar 2013.
 81. ^ Warner, Denise (14. april 2013). "2013 MTV Movie Awards winners list". Entertainment Weekly. Hentet 15. april 2013.
 82. ^ "Magic Mike — DVD Sales". The Numbers. Hentet 25. januar 2013.
 83. ^ "Channing Tatum Twitter Interview". Glamour. 11. juli 2012. Arkiveret fra originalen 14. juli 2012. Hentet 13. juli 2012.
 84. ^ Davis, Edward (28. marts 2014). "Exclusive: Greg Jacobs Will Direct Channing Tatum And Co. In 'Magic Mike' Sequel, Title Revealed". IndieWire.com. Arkiveret fra originalen 20. maj 2014. Hentet 2014-05-20.
 85. ^ "'Magic Mike' Sequel Gets July 2015 Release Date". Deadline Hollywood. 15. april 2014. Hentet 15. april 2014.
 86. ^ "Magic Mike musical heads to Broadway". bbc.co.uk/news. BBC News. 25. juli 2013. Hentet 4. august 2013.
 87. ^ Evening Standard article https://www.standard.co.uk/go/london/theatre/magic-mike-live-london-tickets-uk-dates-a3972866.html
 88. ^ Schwartz, Ryan (9. april 2021). "Magic Mike Competition Series Ordered at HBO Max, From EP Channing Tatum". TVLine. Hentet 9. april 2021.
 89. ^ Porter, Rick (9. april 2021). "'Magic Mike' Competition Show Dances to HBO Max". The Hollywood Reporter. Hentet 9. april 2021.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]