Magnus Millang

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Magnus Millang
Magnus Millang.jpg
Personlig information
Født 20. juli 1981 (38 år)
København
Nationalitet DanmarkRediger på Wikidata
Søskende Emil MillangRediger på Wikidata
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, filminstruktør, manuskriptforfatter, skuespillerRediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Magnus Millang (født 20. juli 1981 i København) er dansk manuskriptforfatter, skuespiller, komiker og instruktør. Har bl.a. medvirket i Brian Mørk Show, Mørk og Jul, Silat Ninjaen, den2.side og Zulu Gumball. I "Mørk & Jul" blev Magnus Millang allerbedst kendt for sin aktivist karakter, Basher Henrik. En karakter som i 2008 fik et stort liv på youtube.

Magnus Millang er den ene del af comedyduoen Danish Dynamite. Hér er han allerbedst kendt i rollen som den selvglade ejendomsmægler, Jeppe Kaufmann ("Jeppe K"). Som blandt andet siger "aha ha ha" og "det lige meget".

I 2014 fik Magnus Millang sin første større spillefilmsrolle i Thomas Vinterbergs film, "Kollektivet".

Magnus Millang arbejdede første gang sammen med sin lillebror, Emil Millang, i 2016 hvor de lavede en kort komedie webserie, “WTF gør vi med klimaet”. Med humor satte brødrene fokus på klimakrisen.

Magnus Millang debuterede som filminstruktør med komedien "Selvhenter". Filmen har han skrevet med sin lillebror Emil Millang og er inspireret af brødrenes egen opvækst. De spiller selv brødrene i filmen, hvor de tager til Spanien for at hente deres far hjem, som er død efter et hårdt liv med alkohol. Egentlig skulle de stå for en klassisk hjemtransport, men grundet økonomiske problemer ender de med selv at transportere faren hjem. En rejse, som ikke forløber helt som planlagt.

På sociale medier har Magnus Millang senest haft succes med konceptet, "FREITAG", hvor han med cykel-solbriller og technomusik hylder ugedagen, fredag.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]