Marie Bach Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Marie Bach Hansen
Personlig information
Fulde navn Marie Bach Hansen
Født 28. juni 1985 (35 år)
Borum, Midtjylland, Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Roller Helene Falck i Hvide Sande; Nelly Winther i Mord uden grænser; Tulle Fiil i Hvidsten Gruppen; Signe Larsen i Arvingerne
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Marie Bach Hansen (født 28. juni 1985 i Borum) er en dansk skuespillerinde.

Karriere[redigér | redigér wikikode]

Marie Bach Hansen er uddannet fra Statens Teaterskole i 2010 og debuterede samme år på teatret Mungo Park, hvor hun har udmærket sig i komedien "Birkehytten", alderdomsdramaet "Den allersidste dans", musikkomedien "Opsang", som Cordelia i Kierkegaard-dramatiseringen "Forførerens dagbog" og som Dorte Hansen i "Dette burde skrives i nutid". Derudover har hun på teater spillet i "Min familie", “Vredens druer”, “Requiem” på Betty Nansen teatret. "Tribadernes Nat" på Grønnegårdsteatret, “Sommeren uden Mænd” på Teater Republique, "Illusioner" på Husets teater og “Højskolesangbogen” på Det kongelige Teater. Derudover har hun lavet og medvirket i teaterkoncerterne "Født uden filter" og “Åh Joni”. På film har hun medvirket i ungdomsfilmen 2 ryk og en aflevering, i musikvideoen "Milan Allé" af Magtens korridorer, og i det historiske drama Hvidsten Gruppen , hvor hun spillede rollen som Kristine "Tulle" Fiil. I 2020 havde hun en af hovedrollerne i den prisvindende Me-Too drama, kortfilmen “En Flirt”.

På TV Marie Bach Hansen spillede en af hovedrollerne, Signe Larsen, i DRs TV-serie "Arvingerne" som kørte i 3 sæsoner fra 2014-2017.

Hun havde en af Hovedrollerne som Nelly Winther i sæson 2 af DRs TVs internationale serie Mord uden grænser i 2018.

I 2020 havde tv-serien Hvide Sande premiere på TV2, hvor Marie Bach Hansen spillede en af hovedrollerne som Helene Falck.

I 2019 deltog hun i sæson 16 af Vild med dans.[1] Hun dansede med den professionelle danser Martin Parnov Reichardt.[2] Parret endte på en 11. plads. [3]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle
2003 2 ryk og en aflevering Mathilde
2010 Klovn: The Movie Medinas veninde
2011 Frit Fald Pink Pige
2012 Hvidsten Gruppen Tulle Fiil

TV-serier[redigér | redigér wikikode]

År Titel Rolle Bemærkninger
2013 Borgen Pædagog 24. afsnit
20142015 Arvingerne Signe Larsen Episode 1-17
2018 Mord uden grænser Nelly Winther Sæson 2

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Amanda Mortensen (1. august 2019). "Skuespiller Marie Bach Hansen skal være med i 'Vild med dans': 'Jeg glæder mig til at optræde som mig selv'". BT. Hentet 17. august 2019. 
  2. ^ Mats Magnussen (28. august 2019). "Her er 'Vild med dans'-parrene". Ekstrabladet.dk. Hentet 28. august 2019. 
  3. ^ Mats Magnussen (27. september 2019). "Overraskende afslutning i 'Vild med dans'". Ekstrabladet.dk. Hentet 27. september 2019. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Marie Bach Hansen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.