Morten Rose

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Text document with shapes.svgCV
Denne artikel ligner et CV og bør forbedres, så det bliver en encyklopædisk artikel (med neutral synsvinkel, afsnitsinddeling, løbende tekst, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual.
Morten Rose
Personlig information
Født 7. januar 1975 (44 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller
Eksterne henvisninger
mortenrose.dk
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Morten Rose (født 7. januar 1975) er en dansk skuespiller, uddannet fra Skuespillerskolen "Holberg" i 1999.

Han har medvirket i en lang række teatre, reklamefilm, samt film og tv-serier, bl.a. Klokkeren fra Notre Dame (Cirkusbygningen 2002), Ronja Røverdatter (Cirkusbygningen 2002), Julegaven (2003), Dyrene i Hakkebakkeskoven (Portalen i Greve 2003), Skatteøen (Tivolis Koncertsalen 2004), Nattergalen (Turné med Mastodonterne 2005), Træfpunkt (Krudttønden 2006), Pyrus – Alletiders Juleshow (Vejle Musikteater 2008). På Taastrup Teater har han spillet roller som Ansgar og Poppo i forestillingen Jernbyrd. Han fik sin spillefilmsdebut i Otto Rosings Nuummioq i 2009. Forinden havde han medvirket i Jacob Bitsch's afgangsfilm Der er ingen ende på Vejle samt i flere kortfilm. Han har desuden medvirket i den norske tv-serie Berlinerpoplene (2006-08) - I 2012 spillede han med som biskoppens faster Elsa i Det kgl. teaters opsætning af Fanny og Alexander. I 2014 var han med i julekalenderen Tidsrejsen.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Tv-serier[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

SkuespillerStub
Denne danske skuespillerbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Morten Rose kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.