Munkensdam Gymnasium

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Munkensdam Gymnasium
Generelle informationer
Type Gymnasium
Sted Kolding, Danmark
Grundlagt 1979; 41 år siden (1979)
Rektor Per Møller
Elever over 850 (2019)
Undervisere 80 (2019)
Eksterne henvisninger
www.munkensdam.dk
CVR-nummer 29550883Rediger på Wikidata
Oversigtskort

Munkensdam Gymnasium er et gymnasium beliggende i Kolding med ca. 850 elever og 80 lærere (2019). Gymnasiet blev grundlagt i 1979 og havde de første år til huse i lånte lokaler på Munkevængets Skole. De nuværende bygninger i Seest blev indviet i 1981 og består i dag af otte fløje med en idrætshal i midten. Munkensdam Gymnasium fejrede dermed sit 40-års jubilæum i efteråret 2019.

Gymnasiet er udvidet ad flere omgangen:

- I 2001 blev blok 1 udvidet med opdaterede lokaler og laboratorier til naturfagene. - I september 2007 blev en ny tilbygning indviet. Den rummer et videnscenter, billedkunst og et auditorium. - I sommeren 2012 blev endnu en moderne tilbygning indviet, scienceblokken med tre fysiklokaler, tre kemilokaler og tre biologilokaler.

- I 2014 blev skolens administrationsfløj ombygget og udvidet.

- I sommeren 2015 blev kantinen udvidet med en ekstra etage for at rumme alle skolens elever.

Munkensdam Gymnasium er præget af aktiviteter for elever og med elever, herunder

- Den årlige mammutfest i november måned, hvor skolens fødselsdag fejres med fælles spisning for skolens ansatte, elever og forældre til eleverne på 1. og 3. årgang. I dagene forud for festen har klasserne brugt kræfter på at pynte deres borde efter et selvvalgt tema. Efter spisningen er der fest med musik over hele skolen, og adgang for skolens tidligere elever.

- Samarbejde med Koldings folkeskoler. De lokale folkeskoler kan booke et besøg af MRU (Munkensdam Ruller Ud), hvor gymnasieelever overtager undervisningen af folkeskoleeleverne. Scienceraketten modtager derimod besøg fra folkeskolerne på gymansiet.

- Et alsidigt udbud af talentaktiviteter, både i og uden for skolen.

- Internationalt arbejde, herunder en international klasse pr. årgang, udvekslingsophold og ekskursioner.

- Munkensdam Musical. Siden 2012 har Munkensdam Gymnasium afholdt en årlig elevstyret musical. I 2015 vandt Munkensdam Musical Forening Kolding Kommunes kulturpris.[1]

Gymnasiets nuværende rektor er Per Møller, som selv er tidligere elev på skolen.

Gymnasiets rektorer:

Arne Jensen fra 1979 til 1999

Lene Hauge fra 1999 til 2018

Per Møller fra 2018 -

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]