ZOOPARK

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
(Omdirigeret fra Næstved Zoo)
Spring til navigation Spring til søgning
ZOOPARK
Generelle informationer
Sted Danmark Næstved, Danmark
Ejer Spoocky Sébastien Lambert
Indviet 2011
Andet
Cvr-nummer 33259549
Websted ZOOPARKs hjemmeside
Oversigtskort

ZOOPARK (tidligere Næstved Zoo (2007) og Næstved Børnezoo (2009)) er en zoologisk have ved Næstved, der åbnede i påsken 2011. Parken er på næsten 9 hektar, og ligger i et bakket landskab.

Blandt attraktionerne i parken er, som det eneste sted i Danmark, den sjældne hvide bengalske tiger, samt den ligeledes truede orange bengalske tiger. Derudover har haven blandt andet alpakaernanduerkamelerslangerkænguruereuropæisk los samt fugle, små aberkrybdyr og forskellige slags husdyr. I parken er der endvidere en stor naturlegeplads, samt en souvenirbutik.

Historie[redigér | redigér wikikode]

ZOOPARK blev grundlagt i 2007 under navnet Næstved Zoo. I 2009 gik parken konkurs og fik nye ejere, hvorfor parken blev omdøbt til Næstved Børnezoo. I 2011[1] blev parken solgt til "Spoocky" Sébastien Lambert og fik det nye navn ZOOPARK..

ZOOPARK har siden 2011 sæsonåbent fra påske til og med efterårsferien (dvs. fra medio april til medio oktober).

I 2012 fødte ZOOPARKs huntiger, Raja, trillinger, hvoraf to havde den sjældne farvevariation Golden Tabby Tiger.

Parken har siden efteråret 2015 været i gang med en større renovering og etablering af nye anlæg. Der er kommet flere nye dyreracer, bl.a.silkeaber, pragtegern, emuerfugleedderkop og smaragdænder hjem. Projektet forventes færdigt i 2017.

I december 2014 konstaterede politiet, at to toiletvogne i parken, til en værdi på 100.000 kroner har været købt på det sorte marked. Det blev direktør og ejer af parken, Spoocky S. Lambert, blevet sigtet for, og i marts blev sagen kørt som en tilståelsessag, ifølge politianklager Susanne Bluhm.[2] I 2015 blev han også politianmeldt og kom i retten for en stjålet minigraver der stod i parken. Ejeren vidnede at den var stjålet, og minigraveren blev konfiskeret.

I sommeren 2016 opdagede en besøgende familie en grav med døde dyr. Det kom frem, at man havde haft til hensigt at lade dyrene forrådne, for senere at kunne benytte de tilbageblevne knogler til skolebrug. Man kunne dog ikke huske navnet på den konservator der skulle have anbefalet at man gjorde på denne måde, da det ikke er en måde man har benyttet i mange år. ZOOPARK og ejer Spoocky Lambert blev politianmeldt, da det i Danmark er ulovligt at begrave større antal dyr pga. smitningsfaren.[3][4][5][6] Spoocky Lambert erkendte sig skyldig i ulovlig nedgravning af dyr, og fik en bøde.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Awatcornertower01.JPGDenne artikel om en bygning eller et bygningsværk kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller lægge et op på Wikimedia Commons med en af de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.
DanskSpire
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.