Neon Genesis Evangelion (manga)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Neon Genesis Evangelion
新世紀エヴァンゲリオン
(Shin Seiki Evangelion)
Genre Mecha, Psykologisk thriller, Apokalyptisk/post-apokalyptisk, Drama
Manga
Forfatter Yoshiyuki Sadamoto
Udgiver Kadokawa Shoten
Demografi Shonen, Seinen
Magasin Shōnen Ace
Original udgivelse Februar 1995 – igangværende
Bind 11
Denne artikel handler om mangaen. Se Neon Genesis Evangelion for animeen.

Neon Genesis Evangelion (新世紀エヴァンゲリオン Shin Seiki Evangerion) er en manga, som blev udgivet i Danmark i 2005. Den er skrevet af Gainax, med billeder af Yoshiyuki Sadamoto. Den var originalt en anime, men er blevet lavet om til en manga.

Handling[redigér | redigér wikikode]

Den handler om den 14 årige dreng, Shinji Ikari, som blev efterladt af sin far til sin onkel og tante, da han var meget lille. Der er han blevet opfostret, men en dag bliver han tilkaldt af sin far, som er organisationen NERV's kommandant. Der bliver han introduceret for den humanoide robot, Evangelion (Eva01), der skal bruges i kampen mod Englene, som er væsener af ukendt herkomst.

Den første engel der nogensinde blev spottet, skabte det, som bliver kaldt: Second Impact.

Second Impact var kendt som et meteornedslag, der ramte Sydpolen, hvilket fik den til at smelte. Dette betød udryddelsen af flere lande, et økonomisk krak, borgerkrige og naturkatastrofer. I år 2015 er menneskene ved at komme sig over det igen, men pludselig bliver jorden angrebet af endnu en engel, den engel som Shinji er nødt til at nedkæmpe. Det er dog mod hans vilje, og han undrer sig over at hans far pludselig vil have ham.


Anime eller manga Stub
Denne artikel om en anime og/eller manga er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.