Nicolai Svejdal

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Nicolai Svejdal
Politisk parti Det Konservative Folkeparti Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nicolai Svejdal (født i Odense) er en dansk konservativ ungdomspolitiker, der fra marts 2012 til marts 2013 var næstformand for Konservativ Ungdom.

Han har siddet i ledelsen for Konservativ Ungdoms Landsorganisation siden 2011, hvor han blev valgt som forretningsudvalgsmedlem. Han har siden 2007 været medlem af KU, hvorefter han i 2009 genstartede Sydfyns KU, som var en sammenlægning af Svendborg KU og Faaborg-Midtfyn KU. Senere blev han også valgt som formand for KU Fyn.

Udover sine tillidsposter i Konservativ Ungdom har han ved kommunalvalget i 2009 fungeret som kampagneleder for Signe Welander Sørensen, der med 310 stemmer blev det valgt til Kommunalbestyrelsen i Faaborg-Midtfyn, som det yngste medlem nogensinde. Herefter blev han kampagneleder for Mai Mercado (Henriksen) i 2010, hvor han stod i spidsen for den kampagne, der var med til at sikre hende valg til Folketinget den 15. september 2011.

Nicolai Svejdal læser til dagligt Statskundskab på Syddansk Universitet og er bosat i Odense, hvor hans kæreste Rikke også bor.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker