Niels Clemmensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Niels Clemmensen
Født 27. februar 1900 Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Død 25. maj 1950 (50 år) Rediger på Wikidata
København, Danmark Rediger på Wikidata
Søskende Carl Henrik Clemmensen Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Komponist, pianist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Niels Thøger Clemmensen (født 27. februar 1900, død 25. maj 1950) var en dansk pianist og komponist, søn af C.A. Clemmensen og bror til den myrdede redaktør Carl Henrik Clemmensen.

Clemmensen blev uddannet på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium med eksamen i 1924. Hans virke blev dog ikke den klassiske musik, men film og teatermusik og det han i dag huskes for, nemlig melodier til Hans Hartvig Seedorff Pedersens og Sigfred Pedersens viser, der blev skrevet til 1930’ernes blomstrende københavnske cafe- og kabaretliv.

Sidst i 30'erne slog de deres folder på det livlige og nu længst forsvundne værtshus "La Reine" ved Søtorvet i København. Da krigen kom i 1940 turde værten ikke have de frimodige karakterer i drift, og de måtte fortrække til Wessels Kro i Sværtegade, som Sigfred Pedersen i øvrigt selv overtog.

Clemmensens bror Carl Henrik har leveret følgende beskrivelse fra La Reine: I denne digterstue sker hver aften vinteren igennem de sælsomste ting. Unge mænd og kvinder springer op på bordene og deklamerer vers, de lige har digtet. Ansete skuespillere og kendte teaterdirektører, som tilfældigt er blandt gæsterne holder sig ikke for kostbare til at stå op og gi’ et lille nummer. Sigfred selv, kaldet nutidens Wessel, rejser sig med de obligate, omhyggeligt plejede knæ i benklæderne og fremsiger med rungende røst nye sørgelige viser, Niels sidder ved klaveret midt i det støjende, muntre lokale og nynner flere gange i løbet af aftenen Herman Wildenweys yndige “Lines enkle sang” til musik af lægen Jens Hostrup, mens unge piger får tårer i øjnene og trykker deres ledsager længe og ømt i hånden...

Musik[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

KomponisterSpire
Denne biografi om en dansk komponist er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi