Nikolaj Bøgh

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Confusion colour.svg Ikke at forveksle med Nicolai Bøgh.
Nikolaj Bøgh
Født 20. januar 1969 Rediger på Wikidata
Aarhus Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Aarhus Universitet Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Biografiforfatter Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Dansk Arbejdsgiverforening, Mandag Morgen, Social- og Integrationsministeriet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Nikolaj Bøgh (født 20. januar 1969 i Aarhus) er en dansk konservativ politiker og politisk-historisk forfatter.

Bøgh blev cand.scient.pol. fra Aarhus Universitet 1996 og har bl.a. arbejdet som projektleder ved medievirksomheden Mandag Morgen, som chefkonsulent i Dansk Arbejdsgiverforening og som særlig politisk rådgiver i Socialministeriet. Han har desuden fungeret som ekstern lektor i politisk kommunikation. Siden 2009 har han været ansat som rådgiver i det svenskejede kommunikations- og public affairs-bureau JKL.

Nikolaj Bøgh er forfatter til en række bøger, bl.a. biografien ”Hækkerup” (2003) om den navnkundige socialdemokratiske udenrigsminister m.m. Per Hækkerup og ”Brødrene Møller” (2007) om de fremtrædende konservative politikere Aksel og Poul Møller.

Ved kommunevalget i 2009 blev Nikolaj Bøgh valgt som 1. suppleant til Frederiksberg Kommunalbestyrelse. Han indtrådte i kommunalbestyrelsen i april 2012 og sidder i Socialudvalget samt i Sundheds- og omsorgsudvalget. I januar 2010 blev han valgt som folketingskandidat for de konservative i Københavns Storkreds, Vesterbro- og Kgs. Enghave-kredsen.
Nikolaj Bøgh var medvirkende ved fredningen af Frederiksberg Allé i 2018,[1][2] hvor han også var en del af den stiftende kreds bag det apolitiske initiativ Kultur & Arv.

Bycykelordning i København[redigér | redigér wikikode]

Nikolaj Bøgh besluttede som formand for By- og Pendlercykelfonden den 11. maj 2015 med det snævrest mulige flertal at lade den københavnske bycykelordning fortsætte bl.a. imod Københavns Kommunes vilje. Bycykelordningen gav anledning til en del debat og var bl.a. kontroversiel som følge af det høje budget på omkring 100 mio. kr. eller ca. 79.000 kr. pr. cykel. Hans partikollega, Rasmus Jarlov, kaldte i den forbindelse forløbet omkring bycykelprojektet for en farce og at han gerne havde set, at projektet blev stoppet, fordi Jarlov ikke troede på, at det nogensinde ville blive en succes.[3]

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Høring om fredning" (PDF). Slots- og Kulturstyrelsen. 12. oktober 2017. Hentet 8. juli 2018. 
  2. ^ "Afgørelse - Fredning af Frederiksberg Allé". landskabsarkitekter.dk. 14. marts 2018. Hentet 8. juli 2018. 
  3. ^ Københavns Kommune blev stemt ned, da bycyklerne blev reddet - Politiken.dk
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Nikolaj Bøgh kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.