Peter Gantzler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Peter Gantzler
Personlig information
Født 28. september 1958 (60 år)
Danmark
Nationalitet Danmark Dansk
Partner Xenia Lach-Nielsen
Beskæftigelse Skuespiller
Aktive år 1987-nu
Roller Mike i TAXA, Jørgen Mortensen i Italiensk for begyndere
Robertpriser
Årets mandlige birolle (2001) for Italiensk for begyndere

Peter Gantzler (født 28. september 1958) er en dansk skuespiller og lejlighedsvis instruktør. Han er kendt fra en lang række film fra 1990'erne og fra fremtrædende roller i tv-serier i samme periode. Han er især kendt for rollen som Mike i Taxa, den bløde Jørgen Mortensen i Italiensk for begyndere, titelrollen i Dommeren samt onklen i de to første nyindspilninger af filmene om Min søsters børn.

I 2011 instruerede han filmen Dreng, som han også spillede med i.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

August Janek Peter Gantzler læste oprindeligt danskKøbenhavns Universitet, men skiftede til Statens Teaterskole, hvorfra han er uddannet i 1990. Siden har han optrådt på talrige teatre i hovedstadsområdet, men det er på tv og film, han har fået sit store gennembrud.

Han er gift med skuespilleren Xenia Lach-Nielsen, som han har en datter med. Søn af Anton Christian Gantzler, født 27. sep. 1926 Struer og Inger Løwe, født 15. sep. 1923, Vordingborg.

Film[redigér | redigér wikikode]

Tv-produktioner (uddrag)[redigér | redigér wikikode]

Julekalendere[redigér | redigér wikikode]

Hædersbevisninger[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Peter Gantzler kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.