NunaMinerals

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
NunaMinerals A/S
Virksomhedsinformation
Selskabsform Aktieselskab
NASDAQ OMXNUNA
Branche Mineralefterforskning
Grundlagt 1998
Hovedsæde Nuuk, Grønland
Nøglepersoner Ole Christian Anthon Christiansen (dir.)
Anton Marinus Christoffersen (best.fm.)
Organisation
Antal ansatte
46 (2010)
Eksterne henvisninger
NunaMinerals A/S' hjemmeside

NunaMinerals A/S var et grønlandsk selskab, der drev virksomhed med mineralefterforskning indtil 19. april 2015, hvor selskabet besluttede at erklære sig konkurs.[1] Selskabet havde hjemsted i Grønlands hovedstad Nuuk. Selskabet blev etableret af Grønlands Hjemmestyre den 24. september 1998 som et 100% hjemmestyreejet selskab. Selskabet overtog pr. 1. januar 1999 de mineralaktiviteter, der tidligere blev drevet af Nunaoil A/S, således at Nunaoil blev et rent olieselskab mens NunaMinerals blev et rent mineralselskab.

I 2001 påbegyndtes en delvis privatisering af NunaMinerals efterfulgt af en notering på internetbørsen Dansk Autoriseret Markedsplads A/S. Fra 2008 - 2015 [2] var NunaMinerals noteret på Nasdaq OMX Copenhagen i stedet. I starten af 2011 havde selskabet flere end 2100 aktionærer, hvoraf Grønlands Selvstyre ejede 33,7% og LD ejede 16,9%.

Selskabet drev primært efterforsking efter guld, sjældne jordarter (REE) og wolfram men havde også koncessioner indenfor diamanter, platinmetaller, nikkel og kobber.

Kilder og eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

GrønlandSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Grønland er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.