Oklahoma City Thunder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Oklahoma City Thunder
Grundlagt 1967
Spillested Chesapeake Energy Arena
Kapacitet 18.203
Formand Sam Presti
Cheftræner Billy Donovan
Liga NBA
Hjemmeside www.nba.com/thunder
Spilledragter
 
 
Hjemmebane shorts
Hjemmebane
 
 
Udebane shorts
Udebane

Oklahoma City Thunder (OKC) er et amerikansk professionelt basketballhold baseret i Oklahoma City, Oklahoma.

Holdet konkurrerer i National Basketball Association (NBA) som medlem af ligaens vestlige konference. Oklahoma spiller sine hjemmekampe på Chesapeake Energy Arena.

Thunder er det eneste hold i den professionelle nordamerikanske sportsliga baseret i Oklahoma.

Holdet blev oprindeligt oprettet som Seattle SuperSonics, som sluttede sig til NBA i 1967-68 sæsonen. I Seattle kvalificerede SuperSoncis sig til NBA-playoffs 22 gange, vandt deres division seks gange og vandt i 1979 NBA-mesterskabet.

Oklahoma City Thunder vandt deres første division titel i 2010-11 sæsonen og deres første Western Conference - mesterskab i 2011-12 sæsonen, hvilket medførte til en NBA-finale optræden for fjerde gang i klubhistorien og første gang siden 1996, da klubben stadigvæk var baseret i Seattle.

Klubhistorie[redigér | rediger kildetekst]

1967-2008: Seattle Supersonics[redigér | rediger kildetekst]

Thunders tidligere inkarnation, Seattle SuperSoncis, blev dannet i 1967. I deres 41 sæsoner formodede holdet at have en 1745-1582 win-loss rekord i den regulære sæson og 107-110 i Playoffs.

Supersonics titler omfatter tre vestlige konferencemesterskaber og en NBA-titel i 1979.

Flytning til Oklahoma City[redigér | rediger kildetekst]

I 2006 solgte den tidligere Starbucks CEO Howard Schultz SuperSonics samt søster-klubben Seattle Storm fra WNBA. Klubben blev solgt for $350 millioner[1] til en gruppe investorer.

I 2007 blev det meddelt af klubben ville flytte til Oklahoma City, og 2008-09 sæsonen blev Thunders indledende sæson.

2008-09: Indledende sæson i Oklahoma City[redigér | rediger kildetekst]

Den første sæson for Oklahoma City Thunder var ikke den bedste i klubbens historie. Sæsonen endte med en 23-59 win-loss rekord, hvilket medførte til den værste rekord i Nordvest-divisionen. Thunders sluttede på 13. pladsen i den vestlige konference.

Holdet kvalificerede sig ikke til NBA-playoffs.

2009-10: Klubbens vendepunkt[redigér | rediger kildetekst]

2009-10 sæsonen er Oklahoma City Thunder 2. sæson som medlem af National Basketball Association (NBA). Med scoring champion Kevin Durant, point guard Russell Westbrook, og forward Jeff Green som klubbens ledende roller, kvalificerede Thunder sig til NBA-playoffs som det yngste hold i NBA.

I den regulære sæson endte OKC med en rekord på 50-32; Holdet endte med en 8. plads i den vestlige konference, hvilket betød, at holdet skulle møde Los Angeles Lakers i den første runde i NBA-playoffs.

På trods af 2-4 tabet mod Lakers viste sæsonen, at Thunder var på en stigning i NBA.

2010-11: Fremgang og konference-finalen[redigér | rediger kildetekst]

2010-11 sæsonen er 3. sæson for Oklahoma City Thunder. Klubben byggede på sin tidligere succes fra det foregående år, og klubben endte med en rekord på 55-27 i den regulære sæson. Det medførte til en første plads i Nordvest-divisionen, og en 4. plads i den vestlige konference samt en kvalificering til årets NBA-playoffs.

I den første runde mødte OKC holdet Denver Nuggets. Thunders vandt serien 4-1.

I konference semifinalen skulle Oklahoma City Thunder spille mod Memphis Grizzlies. Serien gik til 'Game 7', hvor OKC vandt kampen 105-90. Holdet skulle nu til konference-finalen.

I konference-finalen spillede OKC mod Dallas Mavericks. Desværre måtte Thunder opleve et tab mod Mavericks, hvilket betød at deres sæson nu var slut.

2011-12: NBA-finalen[redigér | rediger kildetekst]

2011-12 sæsonen er den 4. sæson for Oklahoma City Thunder. Klubben fortsatte med at bygge videre på den nylige succes i tidligere år. Klubben endte med en rekord på 47-19 i den regulære sæson. Igen var OKC det bedste hold i Nordvest-divisionen og denne gang landede klubben på en 2. plads i den vestlige konference og endnu en kvalificering til NBA-playoffs.

I første runde af NBA-playoffs møder OKC foregående NBA-champions Dallas Mavericks, men denne gang laver Thunder et sweep og vinder serien 4-0.

I konference semifinalen møder Thunders Los Angeles Lakers, hvor de igen har en succesfuld serie som ender med at blive 4-1.

I konference-finalen spiller Oklahoma City Thunder mod San Antonio Spurs, hvor Thunder vinder serien 4-2. Den vestlige konference bliver vundet af Oklahoma City Thunder.

I NBA-finalen måtte Thunders møde Miami Heat og den store trio bestående af LeBron James, Dwyane Wade og Chris Bosh. Trods den gode 1-0 start på serien kom Heat stærkt tilbage og vandt serien, samt NBA-mesterskabet, 4-1.

2012-13: Farvel til James Harden[redigér | rediger kildetekst]

2012-13 sæsonen er den 5. sæson for Oklahoma City Thunder. Efter turen til NBA-finalerne og tabet til Miami Heat ønskede OKC at forbedre sig på sidste sæsons output. Holdet endte med at vinde 60 kampe, med en regulær sæson rekord på 60-22. Dette gav dem første pladsen i både Nordvest-divisonen og den vestlige konference - endnu en kvalificering til NBA-playoffs.

I den første runde af NBA-playoffs mødte Thunders Houston Rockets, ledet af James Harden, en tidligere Thunder-spiller. På trods af en skade på Russell Westbrook i kamp 2 lykkedes det stadig for Thunder at springe forbi Rockets - serien endte 4-2.

I næste runde stod OKC overfor Memphis Grizzlies. Fraværet af Westbrook påvirket Thunders, og de endte med at tabe serien mod Grizzlies efter fem kampe.

2013-14: Kevin Durants MVP sæson[redigér | rediger kildetekst]

2013-14 sæsonen er den 6. sæson for Oklahoma City Thunder. Efter sidste års playoff skuffelse ønskede OKC at blive bedre. Den regulære sæson sluttede med en win-loss rekord på 59-23. Holdet sluttede med en første plads i Nordvest-divisionen og fik en anden plads i den vestlige konference.

Thunder var drevet af deres Small Forward Kevin Durant, som havde en fantastisk sæson. Durant endte med at have 32 point, 7,4 rebounds og 5,5 assists. Han vandt KIA MVP-prisen med 119 første plads stemmer.

I den første runde af NBA-playoffs mødte OKC Memphis Grizzlies, hvor holdet vandt serien 4-3.

I Konference Semifinalen spillede Thunder mod L.A. Clippers, hvor serien endte 4-2.

Endnu en gang kom OKC i den vestlige konference finale, denne gang mod San Antonio Spurs. Desværre måtte sæsonen slutte der, da serien blev 2-4 til Spurs.

2014-15: Skader og ingen NBA-playoffs[redigér | rediger kildetekst]

2014-15 sæsonen er den 7. sæson for Oklahoma City Thunder. The Thunder ville lide af skader, hovedsageligt til Kevin Durant, som gik igennem operation og spillede ikke resten af sæsonen. På trods af dette var Thunder stadigvæk i den gode ende af den vestlige konference, men en losing streak i april medførte til en regulær sæson rekord på 45-37, den samme rekord som New Orleans Pelicans. Thunder blev elimineret, og kom ikke med i NBA-playoffs for første gang siden 2009. Dette resulterede i Scott Brooks' fyring blot en uge efter afslutningen af den regulære sæson.

2015-16: Enden på Kevin Durant æraen[redigér | rediger kildetekst]

2015-16 sæsonen er den 8. sæson for Oklahoma City Thunder og den første for den nye coach Billy Donovan. Efter at have misset foregående års NBA-playoffs vandt Thunder Nordvest-divisionen og endte med en 3. plads i den vestlige konference. Holdet nåede den vestlige konferencefinale for fjerde gang i en periode på seks år, men blev elimineret af Golden State Warriors i endnu et 'Game 7' efter at have ført serien 3-1.

Efter sæsonen forlod Kevin Durant holdet som Free Agent. Han flyttede til Golden State Warriors, og flytningen blev ikke modtaget godt af offentligheden eller af NBA-analytikere. Mange sammenlignede flytningen til LeBron James' 2010 off-season afgang fra Cleveland til at spille i Miami Heat. Den 7. juli blev han officielt indført af Warriors-organisationen og underskrev en kontrakt på to år med $54,3 millioner[2].

2016-17: Russell Westbrook æraen påbegyndes[redigér | rediger kildetekst]

2015-16 sæsonen er den 9. sæson for Oklahoma City Thunder. Efter meddelingen fra Kevin Durant, om at han ville forlade Thunder og underskrive kontrakt med Golden State Warriors var der spekuleringer om hvad Russell Westbrook ville gøre. Westbrook indvilligede i en 3-årig forlængelse for at forblive med Oklahoma City Thunder.

Den regulære sæson endte med en win-loss rekord på 47-35, Thunders vandt ikke Nordvest-divisionen, men landede en 6. plads i den vestlige konference.

Westbrook havde en historisk sæson, og med et gennemsnit på 31,6 point, 10,4 assists og 10,7 rebounds er Westbrook den første spiller siden Oscar Robertson der i gennemsnit har haft en triple double for en hel NBA-regulær sæson, og kun den anden i NBA-historien (den første var Oscar Robertson)

Den 9. april mod Denver Nuggets fik Westbrook sin 42. triple double i sæsonen, og blev dermed den første spiller i NBA-historien med 42 triple doubles i en sæson.

Thunder mødte i den første runde af NBA-playoffs James Harden's Houston Rockets, der landede en 3. plads i den vestlige konference. Serien endte med at blive 4-1 til Houston Rockets og Thunder blev dermed slået ud af NBA-playoffs. Westbrook endte med at vinde MVP 16-17.

2017-nu: Ankomsten af Paul George og Carmelo Anthony[redigér | rediger kildetekst]

For at styrke holdet købte Thunder All-Star spilleren Paul George den 6. juli 2017 i en handel med Indiana Pacers i bytte for Victor Oladipo og Domantas Sabonis.

Dernæst købte Thunder Carmelo Anthony fra New York Knicks i bytte for Enes Kanter, Doug McDermott og en 2018 Draftpick.

Klub-præstationer og priser[redigér | rediger kildetekst]

Både Oklahoma City Thunders og Seattle Supersonics

Rekorder i enkelt kampe[redigér | rediger kildetekst]

Point: 58 (2 gange), af Fred Brown mod Golden State Warriors, 23. marts 1974 og Russell Westbrook mod Portland Trail Blazers, 8. marts 2017

Rebounds: 30, Jim Fox mod Los Angeles Lakers, 26. december 1973

Assists: 25, Nate McMillan mod Los Angeles Clippers, 23. februar 1987

Steals: 10 (2 gange), Gus Williams mod New Jersey Nets, 22. februar, 1978 og Fred Brown mod Philadelphia 76ers, 3. december 1976

Blocks: 11, Serge Ibaka mod Denver Nuggets, 19. februar 2012

Nuværende profiler[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere profiler[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Noter[redigér | rediger kildetekst]


BasketballSpire
Denne artikel om basketball er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.