Per Wennick

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Per Jonny Wennick (født 1949) er en dansk journalist og dokumentarfilminstruktør.

Wennick blev efter nysproglig studentereksamen fra Falkonergårdens Gymnasium uddannet folkeskolelærer fra N. Zahles Seminarium og læste senere teatervidenskab og dramaturgi ved Københavns Universitet. I 1974 kom han til DR, hvor han siden 1980 har arbejdet i dokumentarafdelingen.

Blandt Wennicks mest kendte produktioner er Grevinden på tredje, der omhandler grevinde Erna Hamilton. Han har modtaget flere danske og udenlandske priser bl.a. en TV-Oscar i 1999 for Ingen slinger i valsen og igen i 2003 for Æblehovedet og Kommandanten. I 2005 lavede han Varvara – uden mors velsignelse, et portræt af baronesse Varvara Hasselbalch.


PW har gennem årene for DR skrevet manuskript til, instrueret og tilrettelagt flere end 80 TV-dokumentarer oftest med en psykologisk indfaldsvinkel til enkeltpersoner, grupper og problemstillinger.


Af øvrige produktioner kan nævnes:

En kultiveret rappenskralde. (Portræt af Lise Nørgaard, 2007). Prinsesse på vej. (Portræt af den kommende prinsesse Marie, 2008). De udvalgte (Om livet i Den Kgl. Ballet, 2011). Hundekirkegården (Om mennesker og deres afdøde kæledyr, 2012). Frits – Ølhundens søn. (Portræt af afdøde Frits Helmuth, 2013). Søstre af Det dyrebare Blod. (Om livet i et kloster med bøn, kortspil og fodbold, 2015). Palle, Bent og bøssebaren (Om 2 aldrende bøssers venskab, 2015). En stille forsvinden. (Serie om en ung bankdirektør, der bliver ramt af Alzheimers sygdom, 2016). Biker for Vorherre. (Om rockeren, der blev kristen, 2018). Skøn, skæv og 98. (Om frihedskæmperen og eventyreren, Tove, der som 98årig nyder en daglig joint.  2019).


PW har skrevet flere artikler og undervist på journalistiske kurser (DJE) og på Københavns Universitet - primært i ”Menneskelig indsigt og etik” - i forbindelse med dokumentarproduktioner.


PW modtog i 2015 TV-branchens ærespris ”Otto”.Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


FilmStub
Denne biografi om en filminstruktør er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi