Pernille Schrøder

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Pernille Schrøder
Personlig information
Født 3. april 1964 (57 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Beskæftigelse Skuespiller

Pernille Schrøder (født 3. april 1964) er en dansk skuespiller, der især er kendt som revyskuespiller, men også har spillet andre teaterformer og medvirket i film og tv-produktioner.

Schrøder er selvlært som skuespiller og indledte sin karriere i underholdningsverdenen som sangerinde i forskellige orkestre samt i Studenterrevyen i København i 1980'erne.[1] Revyengagementerne fortsatte i Brændegårdshaven ved Svaneke i 1990 og senere i Asserbo i Sandkroens Sommerrevy i 1993, fulgt af Græsted Revyen de følgende to år. Hendes teaterdebut kom i 1998, hvor hun medvirkede i stykket Rigtige piger ta'r penge for detNørrebros Teater. Siden har hun spillet på en række københavnske scener, ofte i komiske og/eller musikalske opsætninger. Således har hun spillet med i Det Ny Teaters opsætning af Cats i 2003 og andre musicals som Chicago, Mød mig på Cassiopeia og Mamma Mia!, lige som hun har spillet cabaret.

Hendes revykarriere har efter de første år omfattet syv år i Cirkusrevyen (1997-2003), hvorfra hun i 1998 blev kåret som årets revykunstnere, samt et par år i Nykøbing F. Revyen, og i de senere år Tobakskuller i Esbjerg. På film har Pernille Schrøder blandt andet spillet Puk i Askepop - the movie og Vivi i tv-serien Kaos i opgangenTV3 i 1997.

På det seneste har Schrøder genoptaget at tage ud og optræde som sanger i orkester, og hun har samlet nogle musikere i Schrøders Showtime Band.[2]

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Pernille Schrøder". tobakskuller.dk. Hentet 2011-04-04. 
  2. ^ "Schrøders Showtime Band". Orkesterets hjemmeside. Hentet 2011-04-04. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Harlekin Columbine Tivoli Denmark.jpgArtiklen om skuespilleren Pernille Schrøder kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen. Eller du kan søge efter eksisterende filer på Wikimedia Commons eller på Flickr - fx med værktøjet Free Image Search Tool.