Asserbo

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Asserbo (Danmark)
Asserbo
Asserbo
Asserbos beliggenhed

Asserbo er en bebyggelse i Melby Sogn i Halsnæs Kommune i Nordsjælland, der i dag er vokset sammen med Liseleje til ét byområde. Asserbo ligger 4 km nord for selve Frederiksværk by ad vejene Vinderød Skov og Møllevangsvej, og Asserbo grænser op til sommerhusområder ved Liseleje, Melby, Melby Enghave, Vinderød Enghave og Karsemose. Asserbo tilhører Region Hovedstaden.

I bebyggelsen findes bl.a. det tidligere militære øvelsesterræn Melbylejren. Denne indgår i Tilsvilde Hegn, som strækker sig 9 kilometer nordøst langs kysten til Tisvildeleje.

De sidste to årtier i det 20. århundrede forsvandt en del forretninger fra lokalområdet (i 1980 havde Asserbo 3 købmænd, bank, slagter, 2-3 restauranter, ejendomsmægler, antikvitetshandler, planteskole og benzintank) – bl.a. på grund af tiltrækningen fra Nordcenteret og butikkerne i Nørregade i Frederiksværk. I Asserbo lå det tidligere hotel Asserbohus, der blev opført af Skånstrøm i trediverne. Det blev omdannet til en kostskole i halvtredserne og senere købt af Tvindskolerne, som bl.a. lavede efterskole og bosted for unge med sociale problemer, men i 2015 blev det nedrevet og erstattet af sommerhuse.

Halsnæs KommuneSpire
Denne artikel om geografi i Halsnæs Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 56°0′24″N 11°59′14″Ø / 56.00667°N 11.98722°Ø / 56.00667; 11.98722