Peter Duelund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Peter Duelund
Født 28. september 1945 (78 år) Rediger på Wikidata
Silkeborg, Danmark Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Kultursociolog Rediger på Wikidata
Arbejdsgiver Københavns Universitet Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Peter Duelund (født 28. september 1945 i Silkeborg) er kultursociolog. Han er mag.art. i kultursociologi fra Københavns Universitet og lektor emeritus ved Institut for Kunst- og KulturvidenskabKøbenhavns Universitet.

Han var medstifter af foreningen Det Ny Samfund, der var en af de vigtige organisationer i ungdomsoprøret i Danmark.

Han har været leder i kulturcentret »Huset« i København og Husets Teater. Han har været Nordisk Ministerråds konsulent for det nordiske kultursamarbejde og repræsenteret de nordiske lande i Europarådets kultursamarbejde.

Han står bag Nordisk Kultur institut.

Peter Duelund har været forskningsleder på flere kulturpolitiske forskningsprojekter, bl.a. Kulturens Politik i 17 bind for Kulturministeriet i Danmark (1994-1996) samt den komparative nordiske kulturanalyse Nordisk Kulturpolitik under Forandring, som er gennemført med støtte fra kulturministerierne i de nordiske lande og Nordisk Kulturfond (1998- 2003).

Peter Duelund anvendte som den første ordet parallelsamfund på dansk i en kronik i dagbladet Information i 1968 med titlen ”Parallelsamfund som ny politisk strategi”.[1] Han indførte ordet parallelsamfund som et mindre ambitiøst modkulturbegreb end modstykket "alternativt samfund".[2]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Vi taler og taler og taler om parallelsamfund – men vi ved ikke, hvad vi taler om. Artikel af Sebastian Stryhn Kjeldtoft i dagbladet Information 11. maj 2016.
  2. ^ "v. Freiesleben, A. M. (2016): Et Danmark af parallelsamfund: Segregering, ghettoisering og social sammenhængskraft: Parallelsamfundet i dansk diskurs 1968-2013 – fra utopi til dystopi. Københavns Universitet, Det Humanistiske Fakultet". Arkiveret fra originalen 8. september 2017. Hentet 8. september 2017.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]