Portal (computerspil)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Portal
Portal physics.svg
Del af Half-Life-serien
Udvikler(e) Valve Corporation
Udgiver(e) Valve Corporation
Distributør(er) Electronic Arts
Valve Corporation
Motor Source
Udgivelsesdato(er) 10. oktober 2007
Linux
24. juni 2013[1]
Genre First-person shooter
Science fiction
Puzzle
Spiltype(r) Singleplayer
Platform(e) PlayStation 3
Windows
Xbox 360
Windows
Linux
Medie(r) DVD
Blu-ray Disk
Download
Aldersgrænse ESRB: T
OFLC: M
Officiel hjemmeside Portal Hjemmeside
Half-Life-kronologi
Fortsættes i Portal 2

Portal er et 3D single-player puslespil fra Valve, der er et ud af fem spil inkluderet i The Orange Box (som udover Portal indholder Half-Life 2, Half-Life 2: Episode One, Half-Life 2: Episode Two og Team Fortress 2). Pakken blev udgivet internationalt den 10. oktober 2007 via Steam.

Gameplay[redigér | redigér wikikode]

Gameplayet er omkring Aperture Science Handheld Portal Device (forkortet ASHPD), en håndholdt enhed, der kan skabe portaler, hvilket tillader øjeblikkelig transport og en visuel og fysisk forbindelse mellem ethvert af to forskellige placeringer i et 3D rum. Portaler er begrænset til horisontale og vertikale planer, men hvis to sammenkoblede portaler er på to forskellige planer, kan der opstå bizzare vridninger i geometri og tyngdekraft, såsom hvis spilleren går gennem en portal på væggen og "falder" op af gulvet flere meter væk fra, hvor spilleren startede. Kun to portaler må åbnes ad gangen. Hvis en ny portal bliver dannet, erstatter den, den tidligere portal af samme farve. Enheden fungerer også som en mindre kraftig udgave af Half-Life 2s gravity gun, der kan tage fat i og holde objekter, selvom det ikke er muligt at "kaste" objekter som gravity gun kan.

Historien[redigér | redigér wikikode]

I Portal kontrollerer spilleren en test deltager i Aperture Science Enrichment Centeret. Ved at bruge "ASHPD'en", kan spilleren udføre en række tests, så som at lave en portal til at vælte et maskingeværstårn og andre objekter eller at bevæge sig til et førhen unåeligt område. Guidet af en elektronisk kvindestemme, der både er komisk og truende, må spilleren enten udføre disse opgaver, eller fejle testen. Fejl eller nægtelse af en test resulterer i døden.

Se også[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Portal Update Released. 24-06-2013. Hentet 21-07-2013. 
computerspil Stub
Denne computerspilsrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.