Portal 2

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Portal 2
Del af Half-Life-serien
Generelle oplysninger
Udvikler Valve Corporation
Udgiver Valve Corporation
Serie Half-Life
Producent Gabe Newell Rediger på Wikidata
Komponist Mike Morasky Rediger på Wikidata
Distributør Electronic Arts
Valve Corporation
Motor Source
Udgivet Steam
USA Den Europæiske Union Australien 19. april 2011 [1]
Retail
USA 19. april 2011[2]
Den Europæiske Union Australien 21. april 2011 [2]
Genre First-person shooter
Puzzle
Spiltype Singleplayer
Multiplayer
Platforme PlayStation 3
Windows
Mac OS X
Xbox 360
Linux
Medier DVD
Blu-ray Disk
Download
Aldersgrænse ESRB: E10+
PEGI: 12+
Half-Life–kronologi
Efterfulgte Portal
Eksterne links
Portal 2
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Portal 2 er et første persons skydespil/puzzle spil, udviklet af Valve Corporation. Det er efterfølgeren til det kritikerroste videospil Portal fra 2007 og blev annonceret den 5. marts 2010 efter et ugelangt alternativ virkelighedsagtigt spil baseret på nye patches til det oprindelige spil. Selvom det efter planen skulle udkomme i sidste kvartal af 2010, blev spillet udsat til April 2011. Spillet vil blive udgivet af Valve, både gennem retail og Steam, til Microsoft Windows og Mac OS X, PlayStation 3 og Xbox 360. Versionerne af spillet vil blive distribueret af Electronic Arts til retail og Valve på Steam.

I Portal 2 vender spilleren tilbage som Chell, som har været i en koma-lignende søvn i hundrede år, mens GLaDOS og resten af Aperture Science er forfaldet. Chell vækkes af en af GLaDOS personlighedskerner, og vækker derefter uforvarende GLaDOS. GLaDOS er omgående utildfreds med Chells tilbagevenden og begynder at afprøve hende igen gennem adskillige kamre, da hun genopbygger det forfaldne anlæg. Portal 2 fortsætter med at udfordre spilleren gennem talrige platformspil og fysik-baserede puslespil mens man bruger Aperture Science Handheld Portal Device (ASHPD, en enhed, der kan oprette en midlertidig portal mellem næsten alle to flade overflader. Portal 2 omfatter også et co-operative mode for to spillere, hvor hver spiller er en robot, der er blevet selvbevidst uden GLaDOS indflydelse, og kræver, at spillerne arbejder sammen med deres egne ASHPD'er for at fuldføre hvert niveau.

Karakterer[redigér | rediger kildetekst]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

computerspilSpire
Denne computerspilsrelaterede artikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.