Portchester Castle

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Portchester Castle

Portchester Castle er en middelalderborg, der blev opført inden for murene af et romerske saksisk kystforter, kaldet Portus Adurni, ved Portchester øst for Fareham i Hampshire, England.

Keepet blev sandsynligvis opført i slutningen af 1000-tallet som en borg til baronen og Portchester, og den blev overtaget af kronen i 1154. Kongen kontrollerede borgen i adskillige århundreder og det var blandt Johan uden lands yndlings jagtslotte. Det blev belejret og erobret af franskmændene i 1216 inden det blev generobret af englænderne kort efter. Herefter forblev fæstningen under engelsk kontrol.

Den er anlagt med overblik over Portsmouth Harbour, og i middelalderen var Portchester en af landets vigtigste havne. Borgen var udgangspunkt for adskillige krigstogter i Frankrig ledet af engelske konger. Forventningen om en fransk invasion i begyndelsen af 1300-tallet fik Edvard 2. til at bruge £1.100 på at reparara og forstærke Portchester Castle. En plan om at afsætte Henrik 5. blev opdaget og de skyldige blev fanget ved Portchester; begivenhederne er dramatiseret i Shakespeares skuespil Henrik 5.. Senere i borgens historie blev den brugt som fængsel.

I dag er Portchester Castle klassificeret som Scheduled Ancient Monument[1] og listed building af første grad.[2] Borgen har været ejet af Southwick Estate siden 1600-tallet[3] men drives English Heritage, og den er åben for besøgende hele året.[4]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Skabelon:PastScape
  2. ^ Portchester Castle (1229190). National Heritage List for England. English Heritage.
  3. ^ "Southwick and Norman Court Estates", Access to Archives, The National Archives, hentet 2009-11-04
  4. ^ "History of Portchester Castle". English Heritage. Hentet 24. juli 2019.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Koordinater: nan°S nan°V / -nan°N -nan°Ø / -nan; -nan{{#coordinates:}}: ugyldig breddegrad

StorbritannienSpire
Denne artikel om et britisk bygningsværk og/eller en seværdighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Bygning eller seværdighed