Powerpuff Pigerne - Filmen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Powerpuff Pigerne - Filmen
Overblik
Originaltitel The Powerpuff Girls Movie
Dansk titel Powerpuff Pigerne - Filmen
Genre Komediefilm, buddyfilm, børnefilm, satirefilm, superhero, actionfilm
Instrueret af Craig McCracken
Manuskript af Charlie Bean
Lauren Faust
Craig McCracken
Paul Rudish
Don Shank
Baseret på Powerpuff Pigerne Rediger på Wikidata
Medvirkende Cathy Cavadini
Tara Strong
Elizabeth Daily
Roger L. Jackson
Tom Kane
Fotografering Genndy Tartakovsky Rediger på Wikidata
Klip Rob Desales
Musik af James L. Venable
Produceret af Donna Castricone
Distributør Warner Bros. Pictures
Udgivelsesdato 3. juli 2002
Censur 7 år Tilladt for alle, men frarådes børn under 7 år
Længde 75 min.
Oprindelsesland USA
Sprog Engelsk
Links
på IMDb
på scope.dk Rediger på Wikidata
i DFI's filmdatabase Rediger på Wikidata
i SFDb Rediger på Wikidata
Powerpuff Pigerne - Filmens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Powerpuff Pigerne - Filmen (originaltitel The Powerpuff Girls Movie) er en amerikansk tegnefilm fra 2002, produceret af Cartoon Network Studios og udgivet af Warner Bros. Pictures. Filmen er baseret på tegnefilmserien Powerpuff Pigerne og er en prequel til serien, hvori oprindelsen af Blomst, Bobbel og Bellis beskrives.

Handling[redigér | rediger kildetekst]

Professor Utonium forsøger at skabe de perfekte små piger med en blanding af sukker, krydderier og masser af søde sager, men samtidig med at han arbejder på dette, bliver han skubbet af sin chimpanse, Jojo, og det mærkelige stof Kemikalie X bliver spildt ned i blandingen. Professoren ender med tre piger, som han kalder Blomst, Bobbel og Bellis.

Professoren og pigerne holder snart af hinanden som en familie på trods af, at pigerne har svært ved at styre de superkræfter, de har fået som følge af tilsætning af Kemikalie X til blandingen. Tingene går ud af kontrol en dag: Professoren sender pigerne i skole, hvor pigerne lærer at lege fangeleg, men med deres superkræfter kan ikke styre sig, og da de leger legen i byen Townsville, ender de med at ødelægge en masse i byen. Samme aften prøver Professoren at få pigerne at skjule deres superkræfter for offentligheden, idet han siger, at det vil være svært for folk at forstå deres særlige kvaliteter.

De følgende dag bliver Professoren anholdt for at skabe pigerne, og pigerne bliver behandlet som udstødte på grund af de skader, de har forvoldt. Senere, da pigerne forsøger at gå hjem til fods, ender de med at fare vild. I en gyde møder de Jojo, hvis hjerne er blevet muteret af Kemikalie X, og som nu lever på gaden. Jojo fortæller pigerne, at han ønsker at gøre Townsville et bedre sted, og hvis de alle arbejder sammen, kan det ske. De bygger et laboratorium i et vulkan, og da de er færdige, tager Jojo pigerne med til zoologisk have som belønning. Men den aften kidnapper han alle aber i det zoologiske have, transporterer dem til sit laboratorium og begynder at mutere dem med Kemikalie X, mens pigerne genforenes med Professoren derhjemme.

Den næste dag forsøger pigerne at vise Professoren de gode ting, de tror, der sker for Townsville, kun for at finde Jojo og de muterede aber forårsage kaos i byen. Jojo kalder sig nu Mojo Jojo og fortæller offentligt, at pigerne hjalp ham, hvilket betyder, at alle i byen (herunder Professoren) vender sig mod pigerne. De fortvivlede pigerne flygter til en asteroide i det ydre rum, men kommer tillbage til Jorden efter at have hørt, at Professoren er i fare, og de lærer, at de kan bruge deres superkræfter til at bekæmpe de onde skurke. De formår at besejre hæren af aber og Mojo Jojo og blive de nye beskyttere af Townsville, Powerpuff Pigerne.

Medvirkende[redigér | rediger kildetekst]

Rolle Engelske stemmer Danske stemmer
Blomst Cathy Cavadini Marie Schjeldal
Bobbel Tara Strong Louise Engell
Bellis Elizabeth Daily Cecilie Stenspil
Mojo Jojo Roger L. Jackson Peter Aude
Professor Utonium Tom Kane Lars Thiesgaard
Fortælleren Tom Kenny Donald Andersen
Borgmesteren Tom Kenny Ole Fick
Sara Bellum Jennifer Martin Louise Engell
Frk Keane Jennifer Hale Louise Engell

Øvrige Stemmer: Hans Henrik Bærentsen, Vibeke Dueholm, Kristian Flor, Camilla Lindhoff, Lasse Lunderskov, Pauline Rehné, Peter Røschke

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]